A borturista garantáltan célba ér, ha a Faluhely dűlőben landol. „A bor az első és
nincs második” – szokta mondani Bodri István, akiről köztudott, hogy koncepció-alkotó,
markáns véleményt formáló ember. A Szekszárdi borvidék, így a legtöbb itteni borász nagy
szerencséje, hogy a sok kiváló kisebb és nagyobb borászat mellett van két olyan vendéglátós
családi vállalkozás (Bodri és Fritz), amely a maga komplex szolgáltatásával a borturisták
kényeztetésére jött létre, ugyanakkor maga is prémium borászatot működtet. S mert ilyen,
nem riasztja, hanem egyenesen a térségbe csábítja a vendégeket.
A sokdiplomás (kohász, rendészeti, jogász és közgazdász) Bodri István mer nagyokat
álmodni – állapíthatja meg az utazó, ha a Faluhely dűlőben végigjárja az egyedül álló
élményműhelyt. Közben azt is megtudhatja, hogy a pazar lehetőségeket (étterem, terasz,
panzió, borkápolna, kemencés sütőhely, grill, disznótoros placc, borászati technológiai tér,
hordós érlelőpince, hatalmas kóstolóterem, wellness részleg, vendégház, lovarda, mangalica-
és rackalaktató rét, kirándulóprogramok) bármikor újabbak egészíthetik ki, mivel a gazda
fantáziája szinte korlátlan.
A borászat központja a tíz kupolás, 80 000 téglából épített pince, amiből sugárzik,
hogy szeretik a vendéget – mivel egy borász sem emeltet a maga gyönyörűségére ilyen
műalkotást.
Bodri István saját bevallása szerint négyéves korától jár a szőlőbe, az első borát 1987-
ben készítette, de a Bodri Pincészet története 2000-ben kezdődött, amikor Faluhely dűlőben
megkezdték a szőlők telepítését. Jelenleg 150 hektár saját ültetvényfelülettel rendelkeznek, s
emellé bérelnek még 20 hektárt. Merlot, kékfrankos, cabernet, pinot noir, syrah, portugieser
és malbec adja a vörös sort. A fehérek közül sauvignon blanc, rajnai rizling, olaszrizling,
chardonnay, pinot blanc és tramini színesíti a palettát.
A merlot – mondhatnánk örökségként, azaz – egy nagyobb terület megvásárlásával
került a birtokukba, ám ezt a lehetőséget igyekeznek több kategóriájú merlot-val és merlot
alapú cuvée-vel kihasználni. Úgy tartják, kadarka nélkül nincsen szekszárdi borász, így nekik is
van 3,5 hektárnyi, ami nem csak fajtaborként jelenik meg, fontos alkotóeleme a szekszárdi
bikavérnek. A bikavérből standard és prémium változat is készül.
Kékfrankosból közel 30 hektárral rendelkeznek, rozé alapanyagaként, gyümölcsös,
könnyed borként egyaránt népszerű, de kiváló házasítási alap mind az egyszerűbb, mint a
prémium kategóriában (Faluhely dűlő, Gurovica dűlő).
Borkóstoló. Előzetes konzultációval a kóstolás széles lehetőségei nyílnak ki a
borturisták előtt.
Vendéglátás. Bodriéknál a vendéglátás is több lábon áll. A 2013 óta működő a’ la
carte éttermük Optimus néven várja az átutazókat. Kínálatukhoz igyekeznek a vendéglátást
magas szinten művelő jó szakembereket megnyerni.
Szállás. A megfáradt kóstolóvendéget szállással kínálják, emellett céges és családi
rendezvények házigazdái. Jelenleg 25 szobával, minden kényelmet biztosító vendégházakkal,
luxusapartmanokkal, termálvizes kupolás római fürdővel, jakuzzival és szaunával várják a
hozzájuk érkező pihenni vágyókat. Legyen szó esküvőről, céges rendezvényről vagy családi eseményről, Bodriéknál kényelmes és nyugodt a pihenés. S még valami, ami már több mint
marketing: a Bodri Pincészetnél megforduló emberek is viszik a szekszárdi bor, és a Bodri
Pincészet hírét. Ha tetszik a környezet, ízlik a bor, a konyha, a fogyasztó sokkal tovább jegyzi
meg, s a bort máskor is leveszi a boltok polcairól.
Karácsonyi borexpo az Elitbor szervezésében
Szegeden a Római Rendezvényházban idén harmadszor rendezett portálunk sétálókóstolót. A februári és a júliusi rendezvényeink után december 9-én karácsonyi hangulatú borexpót tartottunk. Abban biztosak vagyunk, hogy mindenki megtalálta a számára legkedvesebb tételeket,...