Csongrád és Bokros határában, ahol sajnos egyre kevesebb a gondozott szőlőskert,
2012-ben feltűnt egy fiatalember, aki kis parcellákból mára több mint négy hektárt gyűjtött
össze. Az ő kertjei rendben vannak, ki is tűnnek a közegből. Balog Árpád kerüli a
vegyszereket a kertben és a pincében is. Prés sincs. A beérett szőlőt a színelő hengerlés után
rábízza a természetre, tehát kivárja a spontán erjedés idejét. Ez a megközelítés azt is jelenti,
hogy tölgyfahordó jut a fehéreknek, hagyományos kád a vörösöknek, ahol a 70 napos héjon
áztatás sem ritka. A gazda kénszegény borokra törekszik, sőt a 2013-as évjárata kénmentes
volt.
Az itt megszokottak (kékfrankos, kadarka vagy kövidinka) mellett két kevésbé ismert
szőlőfajtát, pölöskei muskotályt és bakatort is gondoz. A szőlőt Hódmezővásárhelyen
dolgozzák fel és itt tárolják a bort a tájegységre jellemző pinceszobában, melyet egy 150 éves
vályogházban alakítottak ki.
Balog Árpád Kaló Imrét tekinti mesterének.
Karácsonyi borexpo az Elitbor szervezésében
Szegeden a Római Rendezvényházban idén harmadszor rendezett portálunk sétálókóstolót. A februári és a júliusi rendezvényeink után december 9-én karácsonyi hangulatú borexpót tartottunk. Abban biztosak vagyunk, hogy mindenki megtalálta a számára legkedvesebb tételeket,...