Buzás Szőlőbirtok
Dél-Balatoni borvidékBuzás János nem az egyetlen gépészmérnök, akit elcsábított a borászat. Történetében azonban van egy szokatlan elem: Máraival szólva mire öreg lett, addigra mondhatta magát... Tovább
Buzás János nem az egyetlen gépészmérnök, akit elcsábított a borászat. Történetében azonban van egy szokatlan elem: Máraival szólva mire öreg lett, addigra mondhatta magát... Tovább
20 hektáron gazdálkodó családi vállalkozás a borvidékre jellemző választékkal. Traminijük figyelemre méltó. Tovább
Ludányi Balázs emberléptékű gondolkodásmóddal műveli 3 hektáros birtokát. Erős hozamkorlátozással él, hagyományos módon dolgozza fel a szőlőt, engedi élni az alapanyagot.... Tovább
„Zalaegerszegen születtem és elsősorban édesanyám hatására sajátítottam el a szakácsmesterséget. Svédországba kerülve baráti segítséggel és sok év szakmai tapasztalattal váltam... Tovább
A Somló-hegy déli oldalán, a hegy lábánál találjuk meg a Clements Pincészetet. 2 hektáros területük legértékesebb része a dél-nyugati oldal tetején található, itt késői... Tovább
A császártöltési és keceli identitással rendelkező Csanádi família sokféle gyümölcsöt és szőlőt termeszt évtizedek óta. A rendszerváltás megteremtette a lehetőséget arra, hogy... Tovább
Van abban egy jó adag hagyománytisztelet, ha egy Csanádit Csanádra keresztelnek. Így járt a negyedik generációs badacsonyi borász édesapja, László által, aki természetesen nagyon... Tovább
Szükség volt néhány esztendei útkeresésre ahhoz, hogy az egykori szocialista bornagyüzem felvegye a családi vállalkozások által diktált erőteljes ritmust. Kóstolva mondhatjuk:... Tovább
Kellemes hely, ahol ugyan jó a bor, de úgy tartják, nem a bor a fontos, hanem a borozgatás. Hajdúék nagyon fontos szerepet töltenek be a rejtőzködő borvidék és különösen Bogács... Tovább