Takács Pince
Hajós-Bajai borvidék„ Az én családomban mindenki, a szülők, nagyszülők is foglalkoztak szőlő- és gyümölcstermesztéssel. Kereskedelmi borászattal nem, de mindig volt néhány hektó bor, ami családi... Tovább
„ Az én családomban mindenki, a szülők, nagyszülők is foglalkoztak szőlő- és gyümölcstermesztéssel. Kereskedelmi borászattal nem, de mindig volt néhány hektó bor, ami családi... Tovább
Immár 2x2 hektár a terület. A gyarapodás ellenére maradt a tradícionális borkészítés: fában erjesztenek és érlelnek, nem derítenek. A holdnaptár szerint palackoznak. A hangsúly a... Tovább
A pedagógus és borász Bobor Ákos vezetésével hét fiatalember összedobott egy kis pénzt, hogy megvegyenek egy présházat Hajóson. Tudjuk, itt 1200 pinceház van egymáshoz bújva, de csak... Tovább
A Kiss család mindkét ágán a felmenők foglalkoztak borkészítéssel. A békeidőkben az abasári pincesoron nem lehetett úgy végigmenni, hogy az embert ne invitálják be legalább egy helyre... Tovább
„Kis pince, rengeteg kézimunka, sok kis tétel. Metszéstől a záróakkordig minden – a legjobb tételeknél – velünk és értünk történik. Meg a barátainkért. Sokszínű szüretek,... Tovább
"Én maradi borász vagyok, az is maradok" - jelentette ki az Agancsos Pincészet tulajdonosa egy borbemutatón. Kovács Zoltán azt kívánta ezzel hangsúlyozni, ami egyébként sugárzik belőle... Tovább
Több lábon álló családi vállalkozás. Az egykori Tüzép-kereskedésből nőtt ki az ország legnagyobb építőipari kereskedése, amely borászattá fejlesztette a kis családi pincét és... Tovább
A Lesencevidék hagyományait integráló középbirtokon a borokon kívül fűszeres bor és a konyha íz világát megújító borecet is készül. A névadó gazda vegyészmérnökként kezdte a... Tovább
Ákos István Svájcban él, kommunikációs ügynöksége és sörfőzdéje is van. 2000-ben örökölt egy kis lakást Sopronban és azonnal megszerette ezt a valóban szerethető várost. Mint... Tovább