Hír | 2011.12.02.

Újbor, Elixír, Karácsony

Újbor, Elixír, Karácsony Borszentelés
2011.12.02. Sipos László, a Polgár Pincészet marketing- és értékesítési vezetője enged betekintést a Polgár Pincészet karácsony előtti napjaiba.

Három újbor készült eddig el: egy chardonnay-muskotály házasítás, egy rozé cuvée pinot-noirból és cabernet sauvignonból, Valamint a portugieser. A borok bozsolé technológiával készültek, ami ebben az esetben a széndioxidos macerálást jelentették.

"2011 remek évjárat, nagyon jól szerepelnek a primőr borok, persze igazán ez az évjárat majd csak 2-3 év múlva mutatkozik meg igazán. Zászlós borunk az Elixír, ezt a bort csakis kiemelkedő évjáratokban készítjük el, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot és kékfrankos válogatott szőlőjéből, amit a 24 hónapos barrique érlelés és két további év palackérlelés tesz különlegessé. Szűrés nélkül töltjük palackba. Márciusban került forgalomba a 2007-es évjáratú Elixír. Úgy érezzük, három-négy év múlva lesz a csúcson, de 2020-ig mindenféleképpen eltartható, élvezhető lesz. Büszkélkedhetünk az 1995-ös Elixírrel is, a bor rendkívüli komplexitása miatt ma is nagyon jól élvezhető" - rajzol hatalmas ívet Sipos László az újboroktól a muzeális tételig.

A Polgár Panzió új ütemét egy éve adták át, megduplázva a férőhelyek számát, így már 30 főt is kényelmesen el tudnak szállásolni, Van már wellness részleg is. Ez volt a legutolsó nagyobb beruházás, mondogatják Polgárék, de mi ezt aligha hisszük el. "Persze folyamatosak a kisebb borászati fejlesztések" - enged egy kis résnyit a marketingvezető.

Zajlik az élet, mint rendesen. Hogy élik ezt át belülről? "Pincénk életében kiemelkedő esemény volt a Márton napi újbor köszöntő, mellyel szeretnénk hagyományt teremteni. A saját, és más pincészetek újborait egy református lelkész és egy görögkeleti parókus szentelte meg. Szeretnénk ezzel szép hagyományt teremteni a villányi borvidéken. Jelenleg a karácsonyi megrendeléseket szolgáljuk ki, cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt. A pincészetünknél lehetőség van akár egy főtől is egyedi címketervezésre, hiszen így sokkal személyesebb ajándékot készíthetünk, és ne feledkezzünk meg a remek villányi vörösről sem."

 

Idézzük a pincészet karácsonyi ajánlatát:

5 fontos érv, miért ajándékozz Polgár bort karácsonyra.

HASZNOS ajándék akár magánszemélynek, akár a céges partnernek.

Nemtől, kortól függetlenül bárkinek ajándékozható.

Már 970 Ft-tól elérhetők boraink.

A villányi vörösbor páratlan népszerűségnek örvend az egész országban.

Egyedi címkével még személyesebbé tehetjük boraidat.

A bársonyos "villányi"

Portugieser 2010

970 Ft

A legkedveltebb

Rubin Cuvée 2010

1360 Ft

A pikánsan fűszeres

Birtok Cuvée 2009 (syrah, cabernet franc.)

1640 Ft

A fanyar bujaság

Cabernet Franc 2004

1970 Ft

A kecérkodó

Cabernet Sauvignon 2007

1970 Ft

A Polgár titok

Polgár Cuvée Barrigue 2005

3970 Ft

 

A következő nagy rendezvény a szilveszteri mulatság lesz.

 

http://elitbor.hu/esemeny/Szilveszter-a-Polgar-Bortrezorban

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás