Hír | 2017.06.28.

Új borászat: Wine Life

Új borászat: Wine Life Élettel teli
2017.06.27. A Burgenlandban két évtizedes borászati-bormarketing tapasztalattal rendelkező Linzer Sámuel és az Orosz testvérek alapították hat éve a mindkét vonalon régi poncichter hagyományokat felmutató közös céget.

Elitborinfo - Dlusztus Imre

Szomorú egybeesés, hogy mindkét ágon az édesapa korai elvesztése után szakadt rá a szőlő és a pince felelőssége az utódokra.

Az Orosz fiúk a középiskolai és az egyetemi tanulmányok mellett rázódtak bele a borkészítés tudományába. Csaba, az idősebbik, már végzett közgazdászként vezeti a borászatot, Péter pedig a jegyzetek helyett néha kapát vagy slagot ragad, mikor mire van szükség.

„Célunk a Soproni borvidéken található tradicionális szőlőfajtákból előállított fehér- és vörösborok esetében a terroir, azaz a felismerhető, egyedi jelleg, illat- és íz világ megjelenítése.  Ez az adott talaj, mikroklíma és fekvés megismételhetetlen találkozásának eredményeként kerekedik ki. Az említett komponensek megjelenését szőlőterületeink biztosítják, melyek jelentős része a Fertő-tó mellett, illetve annak környékén található.”

A friss, piacos, lendületes, fiatalos és hamisítatlanul soproni szortiment alapanyagai is hagyományosan soproniak: kékfrankos, zweigelt, cabernet sauvignon, merlot, zöldveltelini, chardonnay és olaszrizling. És meglepetésként ott van a néró, ez a kettős hasznosítású különlegesség, amit oly szépen mutat be Merfelsz Gábor Szekszárdon és Szentpéteri Attila Kiskőrösön.

A fertőrákosi Fő utcán, ahol Ráspi doktor is rendel, egyre több borászat rendezkedik be. Orosz Csaba is rámutatott ott jártamkor, hogy a turizmus meghatározó tényező volt a borház fizikai pozicionálásában. Itt két öreg épület felújítás volt a program. A vendéglátó rész elkészült, látogatható, élvezhető, iható.

A borok rendben vannak, fajtajellegesek és gyümölcsösek. Az irány jó, hajrá!

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás