Új borászat: Kern Pincészet



Dlusztus Imre írása
Balatonszőlősi birtokközponttal, de a folyamatokat Budapestről átlátva működik a három borvidék (Balatonfüred-Csopaki, Egri, Tokaji) szépségeit begyűjtő Kern Pincészet. A vállalkozás a magyar bortörténeti hagyományok kutatásával is foglalkozva szeretne minél többet bemutatni a jelenné váló múltból. Kern Pál gépészmérnökként a technológia és a szervezés oldaláról is látja az összefüggéseket, de úgy tűnik, a marketing sem áll távol tőle. A borai okos címkéjében chip van, ami megfelelő telefonnal életre kel, információkat nyújt.
A borok? Nagyon jók. Izgalmasak, szépek, fajtajellegesek. Érezhetően a szőlő húsára koncentrálnak, azaz a gyümölcsöket a maguk teltségében adják át a fogyasztónak.
Kern Pál mint egy magyar-fehérorosz gyökerű vállalkozás feje nagyon fontosnak tartja, hogy boraival megjelenjen az orosz piacon. Vallja, hogy a bor nem csupán mezőgazdasági termék, hanem az országimázs legfontosabb eleme.
Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!