Hír | 2017.02.09.

Új borászat: Kern Pincészet

Új borászat: Kern Pincészet Kern Pál
2017.02.09. Sorozatunkban olyan új borászatokat mutatunk be, amelyek csak néhány éve léptek be a köztudatba, de már komoly teljesítménnyel vannak jelen a piacon.

Dlusztus Imre írása

Balatonszőlősi birtokközponttal, de a folyamatokat Budapestről átlátva működik a három borvidék (Balatonfüred-Csopaki, Egri, Tokaji) szépségeit begyűjtő Kern Pincészet. A vállalkozás a magyar bortörténeti hagyományok kutatásával is foglalkozva szeretne minél többet bemutatni a jelenné váló múltból. Kern Pál gépészmérnökként a technológia és a szervezés oldaláról is látja az összefüggéseket, de úgy tűnik, a marketing sem áll távol tőle. A borai okos címkéjében chip van, ami megfelelő telefonnal életre kel, információkat nyújt.

A borok? Nagyon jók. Izgalmasak, szépek, fajtajellegesek. Érezhetően a szőlő húsára koncentrálnak, azaz a gyümölcsöket a maguk teltségében adják át a fogyasztónak.

Kern Pál  mint egy magyar-fehérorosz gyökerű vállalkozás feje nagyon fontosnak tartja, hogy boraival megjelenjen az orosz piacon. Vallja, hogy a bor nem csupán mezőgazdasági termék, hanem az országimázs legfontosabb eleme.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás