Hír | 2011.12.03.

Taschner Kurt a Napsugaras Boresten

Taschner Kurt a Napsugaras Boresten Taschner Kurt
2011.12.03. A csütörtökönként megrendezett boresteket jól beüzemelték a borászok és a borszeretők.

Szeged vezető internetes pogári portálja, a Szeged Ma támogatásával, Szabó Magdolna muzeológus (a Bálint Sándor hagyaték gondozója) és az Elitbor kezdeményezésére jött létre a Napsugaras Borestek sorozat. Az elnevezést a hagyományos szegedi, főleg alsóvárosi építészeti elem, a napsugaras oromdísz adta. A Nyíl utcai tájházban családias-baráti környezetben mutatta be borait Demeter Csaba, Lantos Szabolcs, Béla Zoltán és Brunyai Árpád.

A következő vendég december 8-án Taschner Kurt Sopronból. A 17 órakor kezdődő foglalkozáson nyolc tétel kapcsán beszélget a kiváló boremberrel Dlusztus Imre.

Idézet egy soproni borvidéki ismertetőből:

?Hűsítő nyáreste a teraszon, világmegváltó baráti beszélgetések, üdítő rosé a borospohárban, mindent betöltő friss gyümölcsillat. Teljes harmónia. Erről az életérzésről a Pihenőkereszt közelében lévő Taschner borház sokat tudna mesélni.

A Taschner famíliáról Sopronban és környékén sokan tudják, hogy több generációra visszavezethető poncichter ősökkel büszkélkedhet, ahol apáról fiúra szálló örökségként maradt fenn a szőlőtermesztés és a borkészítés tudománya.

A vendégek mielőtt elmerülnének a finomabbnál finomabb borok és pezsgők élvezetében, megtekinthetik a korszerű technológiával felszerelt pincét, ahol a gondos szőlőművelés által biztosított szőlőt a bor fajtájának, jellegének megfelelő hagyományos vagy reduktív módon dolgozzák fel, érlelik tovább. A világos, 64 fős borbemutató terem mellett, egyedülálló panoráma kényezteti a borház tágas erkélyéről a látogatókat, akik a hibátlan, magas élvezeti értékű borokból haza is vihetnek, amelyeket ízléses, egyedi palackokban kínálnak a Vinotéka részlegben.?

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás