Hír | 2021.10.18.

Szép új borokra számítanak

Szép új borokra számítanak A birtok központja

2021.10.18. A Lukács Lilla Barabás Barna házaspár 2014 óta gazdálkodik tizenöt hektárnyi, balatonfüredi és -szőlősi dűlőkben, a kezdetektől elkötelezettjei az organikus művelésnek, ami 2018-tól folyamatosan minősített bio termelést jelent területeiken; egyúttal pedig következetesen és kérlelhetetlenül magas minőséget.

Mint Lukács Lillától megtudtuk, ha az értékesítésben meg is érezték a mögöttünk hagyott járványos időszakot, jelentősebb törést nem okozott a Covid az életükben – tették a dolgukat, s munkájukat a természet is kiváló évjáratokkal honorálta. A már elvégzett szüret idén is nagy termést adott – jók a cukorfokok, a savasság, csak a lékihozatal marad el némileg (10-15 százalékkal), a korábbi évekhez képest, de ez a mennyiség eltörpül a várható minőséghez képest. A Zelnánál szép új borokra számítanak.

A hasonlóan jó tavalyi évjáratból kerekedett ki a késői szüretelésű olaszrizlingből, szürkebarátból és sárgamuskotályosból megalkotott Manna, a Zelna Borászat első édes bora, amely a közelmúltban került palackokba, s már megtalálható a vinotékákban. Mindenekelőtt a 2019-ben, Balatonfüred újjáépülő részén, a Zákonyi Ferenc utcában megnyitott borbár, vinotéka és éttermükben, ahol sajátjaik mellett a környékbeli borász barátaik legszebb tételeit is forgalmazzák, boresteket rendeznek, és remek konyhával várják a jó borok szerelmeseit. (M.I.)

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás