Hír | 2021.10.25.

Pannon Borbolt: Eszterbauer és Kopar 2018

Pannon Borbolt: Eszterbauer és Kopar 2018 Szekszádi Cabernet Franc Merlot Cuvéé

2021.10.25. A Pannon Borbolt kínálatának fókuszában az üzlet újszerű sorozataként, sajátos profilt kialakítva, ezúttal az Eszterbauer Pincészet bemutatását vállalták magukra. Kezdeményezésük természetesen azzal a céllal jött létre, hogy a vásárlók megismerkedjenek a pincészet történetével, múltjával, jelenével és széleskörűen tájékozódjanak a borászat régi és új borairól. S ha már az Eszterbauer családi vállalkozás történeti tablóját említjük, érdemes pár mondatban összefoglalni a pincészet fejlődéstörténetét. A família szőlőművelő felmenői 1746-ban jelentek meg Szekszárdon. Őseik svábok és szerbek voltak. A kétezres évek elején éledt újra a család évszázados bortermelő öröksége, amikor Eszterbauer János unokatestvérével, Pálinkás Lászlóval minőségi bort palackozó pincészetet hozott létre. Az elmúlt 20 év boraikon keresztül bemutatkozva igazolta, jól döntöttek, hiszen esztétikus címkéikkel ellátott palackjaik kiváló minőséget képviselnek. Immáron a 11. generáció is a borral foglalkozik az Eszterbauer családban és állítja elő jobbnál jobb nedűiket.

A pincészet bemutatása mellett nyilvánvalóan a boroké a főszerep a borbolt üzleti életében. Kivételes kezdeményezésük az a kínálat, amely két díjnyertes bort, a Nagyapám Kadarka 2018-at és Mesterünk 2017-et vette be a 4+2 akciójuk sorába. Ami annyit tesz, hogy aki ezekből a borokból 4 palackot vesz, annak a vásárlónak 2 palackot adnak mellé ajándékba. Milyenek is ezek a borok? A Nagyapám Kadarka 2018 valódi fűszerbomba, érett cseresznyés, málnaszörpös, szilváspités ízhatással bír. Közepes testű, összeérett, arányos bor. A Vinagora-aranyérmes Mesterünk 2017 házasítás nagyon összetett, komplex bor. Letisztult, feketebogyós gyümölcsökkel teli, szinte harapható sűrűségű nedű.

Az Eszterbauer Pincészet kínálatán kívül minden új ajánlatra is nyitottak a Pannon Borboltban. Kivételes előjegyzést vezettek be a Gere Kopar 2018-as évjáratú palackokra. A fadobozos kiadású (12 darabos kiszerelésben is kérhető) csúcsbor a villányi Gere Pincészet különlegessége, borsorozatuk 17. tagjaként jegyzik, amelyet jelentős kedvezménnyel novemberig igényelhetnek a vevők. Az elmúlt hetekben palackozták le a borászatban, májusban kezdik meg a borok házhoz szállítását. Érdemes élni a lehetőséggel, hiszen Gere Attiláék úgy tartják, minden borgyűjtemény ékköve lehet ez az unikális fajtájuk. Fokozva a kedvezményt az üzlet extra ajánlattal is előhozakodott: ajándékba adnak ugyanis egy közel 20 ezer forint értékű, 1,5 literes Kopar 2018 Magnum kiszerelést annak az előrendelést feladó vevőnek, aki 24 palackot igényel a bolttól.

Friss hír, a bolt várva-várt eseménye: a közeljövőben megérkeznek a Vylyan Bogyólé új évjáratának palackjai. A magyarországi Bogyólé 16 éves múlttal bír. A francia új borok készítésének hagyományait követi. Zúzás és bogyózás nélkül szénsav köpeny alatt dolgozzák fel a leszüretelt szőlőfürtöket zárt tartályokban. Ennek következtében a bor a szőlőbogyón belül születik meg, majd rögtön le is palackozzák az erjesztést. A folyamat eredményeként könnyű, zamatgazdag, vidám vörösbor születik A Vylyan Bogyólén kívül érdemes megkóstolni a zweigelt-kékfrankos házasítású Bogyólét is, amelyhez a címkéket Kovács Vera, a Budapest Metropolitan Egyetem hallgatója tervezte.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás