Hír | 2021.10.15.

Otthonra lelt Csopakon a Malbec

Otthonra lelt Csopakon a Malbec Otthonra lelt Csopakon a Malbec

2021.10.15. Pozitív tapasztalatokat hozott, ezért a jövőt illetően is optimizmussal tölti el a csopaki Petrányi Pincészet tulajdonosait a Covid utáni újranyitás időszaka. Mint Tüske Gyöngyi értékesítési vezetőtől megtudtuk, a ma divatos szóhasználattal butikborászatként aposztrofált gazdaságuk jól teljesített az értékesítésben, a saját- és viszonteladói üzletekben is volt kereslet a Petrányi nedűkre, és a webáruházukban is jelentős volt a forgalom. Mindemellett úgy tűnik, az egész évben nyitva tartó borteraszuk is befészkelte magát a borbarátok tudatába, jól érzik magukat a Balaton-felvidéki enteriőrben a havonta új, szezonális menük fogyasztása, a borok kóstolása közben – szinte minden hétvégén teltházzal üzemelnek. 

„Hiszünk abban, hogy a Balaton nem csak nyáron élmény, ezért is alakítottuk ki eleve négy évszakosra a működést. Szeretnénk, ha a bor, a hely, a környezet együttes élménye hozná vissza hozzánk a vendégeket, akik között ma már elég sok a törzsvendég” – mondta el Tüske Gyöngyi mintegy összegezve a hat éve nyitott borteraszuk működésével kapcsolatos tapasztalataikat.

Tőle tudjuk, hogy túlvannak már a szüreten is, kimagasló minőségű mustok születtek, így minden remény megvan rá, hogy kimagasló évjárat legyen a 2021-es, amelyben, ha csak limitált mennyiségben, szűk körben is, de bemutatkozik a Petrányi Pincészet új fajtája, a malbec.  Az új bor mélybordó színű, gazdagon fűszeres jegyeket mutató ital, Magyarországon még kevéssé elterjedt, francia eredetű, de nagy karriert Argentínában és Chilében befutó szőlő tőkéiről származik. Ezekből a Petrányi birtokon 2019 ezer tőt oltottak át, s ez lesz most a második termésük a parcelláról. Nagy reményeket fűznek hozzá, mert az első jelek alapján úgy tűnik, hogy jól áll neki a csopaki terroir. (M. I.)

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás