Hír | 2022.01.19.

Milyen lesz az új BalatonBor?

Milyen lesz az új BalatonBor? Milyen lesz az új BalatonBor?

2022.01.19. A jóminőségű balatoni borok népszerűsítését szolgálja az évről-évre megszülető, sajátos szabályok szerint készülő BalatonBor, illetve a HegyBor. A márka egyedi, és egyedi módon képviseli a Balaton kommunikációját.

A kezdeményezés 2014-ben indult útjára és tematikája azóta mit sem változott: Termelői összefogásra épülő régiós bor szülessék, mind több borász csatlakozásával. A BalatonBor a tó környékének jellegzetes szőlőfajtájából, az olaszrizlingből készüljön és feleljen meg a meghatározott szakmai kritériumoknak. Az elbírálást a Balatoni Kör és Rizling Generáció által összehívott bíráló bizottság végzi. A palackok beazonosítható arculattal, a Balatonra jellemző színvilággal jelenjenek meg, és a címkéken mind több jelzés utaljon az adott bort előállító pincészetre, miközben őrizze meg az egységes megjelenés követelményeit.

A Dobosi Pincészet Birtokközpontjában lesz az idei első bírálat 2022. január 26-án. A jelentkezési minták leadási határideje 2022. 01. 21. Ami a HegyBor kategóriát illeti, ez a VineaBalaton második szintje, elsősorban a gasztronómiai és a régiós értékesítés számára. A BalatonBortól eltérően ezeknél a palackoknál mindenki a saját dizájnját használja, de egy egységes logó és zárás jelzi a márkát a vevők számára. A részletes információkat a BalatonBor és a HegyBor szabályzata rögzíti. A részvételi szándéknyilatkozat (jelentkezési lap) kitöltésével vehetnek részt a borászok a minősítésen, amelyben vállalják boraik megmérettetését. Kérdések és kérések esetén az érdeklődők keressék Szegő Fruzsinát a +36/30//5949299-es telefonszámon.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás