Hír | 2021.11.28.

Különleges téli hétvégék a Válibornál

Különleges téli hétvégék a Válibornál A Váli birtok madártávlatból

2021.11.28. Törzsvendégeik, barátaik már tudják, hogy a Válibornál mindig történik valami, ezért sűrűn felkeresik a badacsonyörsi borászat honlapját, ahol legutóbb éppen az egyik karácsonyváró hétvégéjükre hívták fel a figyelmet, mert oda még tudnak szabad helyet, akár szállást is biztosítani. A november utolsó hétvégéjén, szűk körben rendezendő disznóvágásról szóló hír viszont már lekerült a honlapról – betelt a vendéglista. 

„Évek óta szervezzük ezeket a november végétől március végéig tartó téli hétvégéket, nekünk a Balaton ilyenkor is az otthonunk, szeretnénk, ha minél többen megismernék a tó, a vidék, a csodálatos Káli-medence szépségeit, megismernék és megszeretnék a borainkat is” – mondta el Váli Péter, a Válibor szőlész-borász tulajdonosa. „Amikor csak lehetőségünk van rá, az eseményeket túrával, a környék bejárásával, megismertetésével is összekötjük. Így lesz ez a Mikulás-váró hétvégén, majd a két karácsonyváró alkalomkor, az egyiknél a fogas és a kéknyelű, a másiknál a bárány és a pinot noir lesz a gasztronómiai alap; januárban rendezünk pótszilvesztert; főzőtanfolyamot, ahol a barbecue- és a réteskészítés lesz majd fókuszban. Sándor Tamás sajtmesterrel a sajtok és az olaszrizling harmóniáját osztjuk meg vendégeinkkel, persze farsangolunk is, ahogy mindig” – tette hozzá Váli Péter, mintegy utalva arra, hogy a borok, a gasztronómia és a Balaton barátai nem árt, ha rajta tartják érzékeny mutatóujjukat a badacsonyörsi eseményfolyam ütőerén.   

Váliék is jó szüreten vannak túl, kiváltképp a must minőségével elégedettek a Balaton-felvidék eme szegletében, ahol huszonegy éve elkezdték a mára organikussá fejlesztett, a Biokontroll Hungária Kft. által minősített szőlőtermesztést és borkészítést, amivel kapcsolatban a közeljövő ambiciózus célja a Demeter minősítés megszerzése, tudtuk meg a VáliBor vezetőjétől, ami a mostaninál is szigorúbb követelményeket támaszt a biodinamikus ellenőrzési metóduson keresztül az egyébként is igen magasan jegyzett, a piacvezető, sőt Michelin-csillagos éttermek étlapján is megtalálható Váli-borok elé. (mi)

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás