Hír | 2021.12.15.

Koch&Evans

Koch&Evans Evans Victoria és Koch Csaba

2021.12.15. Debütál a 2019-es Év bortermelője, Koch Csaba és Evans Victoria, a 2020-as Magyar Sommelier Bajnok közös borcsaládja. 

 

Koch Csaba és Evans Victoria ismeretsége hosszú időre nyúlik vissza, mindkettőjüket összeköti a szakmai alázat, és a vágy, hogy borászati trendeket diktáljanak. Együttműködésük gyümölcse lett a 2021 év végén debütáló Koch&Evans borcsalád. A két alapbort Koch Csaba készített el, míg a kaliforniai származású sommelier a borok házasításába és finomra hangolásába kapcsolódott be. A megszületett két bor magán viseli mind a két szakember keze munkáját, miközben különösen egyedi, és komplex tételek születtek meg. A limitált kiadású Koch&Evans borcsaládba egy Hajós-Bajai Chardonnay és egy Villányi Super Franc került, melyek sokrétűen izgalmas, elegáns, harmonikus borok lettek. A tételek elérhetőek a Koch Borászatban és partnereiknél, valamint több magyarországi top étterem és borbár borlapján. 

Két kóstolási jegyzet Evans Victoria tollából:

Koch&Evans Hajós-Bajai Chardonnay 2020 

A bor halvány arany színű, a pohárban mozgatva előrevetíti a bor teltségét és sokrétűségét. 

Illatában intenzíven gyümölcsös és fűszeres. Trópusi gyümölcsök: mangó, papaya, ananász a vezető illatjegyek, amelyek mellé csatlakozik a banán, a vanília, a szegfűszeg, a szerecsendió és a hordófűszerek. 

Kóstolva a bor buja és krémes. Stílusában a kaliforniai chardonnay-kat idézi, vajas, vaníliás és hangsúlyosan gyümölcsös jellegével. A kortyban a bor rendkívüli gazdagságot tár elénk, a lecsengése pedig hosszú percekig tart. 

A bor már most elképesztően komplex élményt nyújt és több éves érlelési potenciállal rendelkezik. 

Ez a különleges chardonnay önállóan is nagy élményt nyújt, de szarvasgombás ételek, fűszeresen elkészített rákfélék, sült malac, libasült és máj, sült kacsa tökéletes kísérője lehet.

Koch&Evans Villányi Super Franc 2018 

A bor közepes intenzitású rubin színnel rendelkezik, amelyből következtethetünk a bor aromavilágára. 

Illatában a bor melegséget és nagyszerű fajtajelleges borélményt vetít előre. A feketeribizli, cseresznye, meggy és málna illatok sora mellett megjelennek a tölgyfahordós érlelésre utaló jegyek: a pipadohány, a füst, a grafit és a feketebors is. 

Kóstolva a bor savakban, tanninokban gazdag és nagyon szép harmóniát alkot a nagy testtel és alkohollal. Egyensúlyos bor, amelyben könnyen felismerhetőek a cabernet franc fajta jellemzői. 

Ízében a pirosbogyós gyümölcsök mellett a csokoládés és a kakaós jegyek dominálnak, amelyek hosszan kitartanak a kóstolás után. 

Fiatal bor, amely még fejlődik és minimum tíz éves érlelési potenciállal rendelkezik. Csodálatos kóstolási élményt nyújt jelenleg is, de érdemes több évre eltenni a pincébe is egy palackot. 

A cabernet franc erdei vadhúsok mellé remekül illik: a szarvas, az őz, a vaddisznó mellé, de egy marha steak mellett is szépen ki tud teljesedni a bor. A húsételeken túl a kemény sajtokhoz is örömmel fogyasztható.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás