Hír | 2021.10.18.

Gyarapodó a’Capella birtok

Gyarapodó a’Capella birtok Dunai János

2021.10.18. Ha világrengető szenzációt nem is, a gyarapodás, jövőben gondolkodás sokkal fontosabb örömhírét meg tudta velünk osztani Dunai János, az ábrahámhegyi a’Capella Szőlőbirtok tulajdonosa. A családi borműhely másfél hektárnyi birtokát idén újabb területekkel sikerült bővíteni, s ennek jóvoltából még ősszel fél hektárnyi új telepítéssel, kéknyelű és rózsakő tőkékkel bővül termőterületük. A birtoknövekedés ugyanakkor megköveteli a gépesítést is, amire már benyújtották a pályázatot, valamint az ismétlődően visszatérő, s egyre jelentősebb vadkárok miatt a birtok bekerítését is rövid távú célként jelölték meg.

A legfontosabb hír azonban mégis csak az, hogy tudnak tervezni. Természetesen nekik sem jött jól a járványos időszak, hiszen számukra az értékesítés erős pillére a fesztivál időszak, amely még most, az újranyitás után is csak foghíjasan, a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb intenzitással indult be, az úgynevezett horeca szektor, a fővárosi topvendéglátás pedig szinte teljesen kiesett. A helyben értékesítéssel és a Balaton körüli vendéglátás, különösen a veszprémi éttermek, szállodák ellátásával sikerült ellensúlyozni a kiesést.

Megszokott kínálatukból különösen a rajnai rizling szárnyalt, de szorosan a nyomában volt a kékfrankos és a Zeus is, amelyek jövőre is a gerincét adhatják az a’Capella szortimentjének, legalábbis a szüret eddigi tapasztalatai alapján. Már csak a kékszőlőik vannak tőkén, a már érlelőtartályban lévő fehérek, olasz- és rajnai rizling, Zeus mustjai viszont Dunaiéknál is biztató, jó évet sejtetnek. (M.I.)

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás