Hír | 2011.12.10.

Főszerepben a hölgyek

Főszerepben a hölgyek Borbarát hölgyek munkában
2011.12.10. Az Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete a kulturált borfogyasztást népszerűsíti az iskolákban is.

Az Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete 2002-ben alakult. Elsősorban az Egri borvidék és borainak népszerűsítését, a magyar és helyi szőlőtermesztés és borászati hagyományok felelevenítését, ápolását és terjesztését tűzte ki célul, megőrizvén a vidék borainak gasztronómiához kötődő tradícióit. Szeretnék támogatni egy bormúzeum létrehozását is.

Az Egerben élő hölgyek felismerték, hogy jelentős szerepük van abban, milyen bor kerül a család asztalára. Gyermekeiket a szép borok megismerésére és fogyasztására nevelik.

Az Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete elnöki tisztét egy éven át a korábbi alelnök, Madák Lászlóné Etelka tölti be, míg az alelnök dr. Farkas Sándorné lett.

?Jövőre ünnepeljük tízéves fennállásunkat, ennek jegyében szervezzük a programjainkat, erről szól majd az év. Egyelőre csak annyit: január 28-án rendezzük az Egri Borok Bálját, a jubileumi ünnepségünket pedig tavasszal tartjuk közösen a támogatóinkkal, a borászokkal és a borbarátokkal. Természetesen a hagyományos borvidéki rendezvényeken is részt veszünk majd? - foglalta össze a jövőre vonatkozó elképzeléseket és terveket az új elnök, Madák Lászlóné Etelka.

Hozzátette azt is: mivel az egyesület céljai között szerepel a kulturált borfogyasztás, illetve az egri borok népszerűsítése, ennek jegyében tervezik, hogy azokban az egri középiskolákban, ahová 18. évüket betöltött tanulók is járnak, előadásokat tartanak például arrról, hogy hogyan kell tartani a poharat, vagy hogy milyen egri borokról illik tudni, s mik ezek jellemzői.

 

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás