Hír | 2022.02.05.

Évindító kiváló borok Birkáséknál

Évindító kiváló borok Birkáséknál Évindító kiváló borok Birkáséknál

2022.02.05. A Birkás Borház nyolchektáros termőterületéről és hat hektáros új telepítésű szőlőültetvényéről kiváló borok készülnek. És nemcsak bor születik a birtokon, hanem kelendő, különleges pezsgőt is előállítanak.

Év eleji kedvencük a termékpiramis csúcsaként ajánlott Arany Sárfehér Brut Nature 2019 eredetvédett pezsgőjük. A szuperreduktív eljárással elkészített alapbor szépen adja vissza a fajtajegyeket. A 22 hónapos palackban erjesztéssel és érleléssel jelenleg már eljutott oda, hogy a legmagasabb minőségi pezsgőkkel egy szinten emlegetik. Az apró, gyöngyöző buborékok kellemes, nem durva savasságot, inkább krémességet adnak. Ezt a pezsgőt lehet a sajtok közül a gouda vagy brie sajttal kombinálni, nagyszerű perceket fog szerezni.

Természetesen Birkásék borajánlatukra is érdemes odafigyelni, hiszen kimagasló termékekről van szó, amelyek között minden borkedvelő megtalálhatja a neki leginkább megfelelő palackot. Ezúttal kínálatuk legjavából mutatunk be hármat. Izsáki arany sárfehér boruk, a Birkás Intimszféra 2020 savszerkezetben és illatban egyedi karaktert képvisel. Hosszan tartó ízvilága almás, körtés jegyeket mutat. A Birkás Dinasztia Kékfrankos 2018 fajtajellegesen meggyes, a hosszas fahordós érlelésnek köszönhetően lekerekedett. A Birkás Harmónia Kadarka 2018 piros bogyós gyümölcsökre emlékeztet, zamata és illata izgalmas szilvalekváros ízvilággal párosul, savai játékosak.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás