Hír | 2021.10.31.

Aranyérmes borok, bor- és csokoládékóstoló

Aranyérmes borok, bor- és csokoládékóstoló Tóth Ferenc Egri Bikaver Superior 2017

2021.10.31. Az egri bor és borászat jó hírének öregbítését szolgálja megszállott munkájával Tóth Ferenc Pincészete. Legújabb sikerük az a két aranyérem, amelyet a Berliner Wine Trophy 2021 nemzetközi versenyen nyertek. A Bikavér Superior 2017, és a Királyleányka 2020 érdemelte ki ezt a rangos elismerést.

 

Az idei Berliner Wine Trophy 2021 nyári kóstolóján több mint 6000 bort regisztráltak. Közjegyzői felügyelet mellett, az OIV és az UIOE szigorú szabályai alapján 168 különböző bíró kóstolt 10 nap alatt. Kikötés volt, hogy az egyes kategóriákban csak a legjobb borok 30 százaléka részesülhet éremben. Komoly feltételeknek tettek tehát eleget Tóth Ferenc borai. Ezért különösen értékesek ezek az aranyérmek. Megérdemlik a nyertes palackok, hogy röviden ismertessük, milyen nedűt tartalmaznak az üvegek. Az Egri Bikavér Superior 2017 tükrösen csillogó megjelenésű, mély rubin színű, sűrű bor. A szeder és az aszalt szilva aromái ízlelhetők benne, illata gyümölcsök sorát idézi. Jó savai egri karaktert kölcsönöznek a bornak. A Királyleányka 2020, szép szalmasárga bor. Kifejezetten intenzív illattal bír, mézes, citrusos jegyek mellett trópusi gyümölcsös érzet is felfedezhető a borban. Friss, élénk savait maradékcukra ellensúlyozza.

Az elismert borok méltatása után essék szó arról a budapesti eseményről is, ahová érdemes lesz ellátogatni. Ez a program, a november 19-én, 19 órakor, a Pasarét Club Étteremben megrendezendő bor- és csokoládékóstoló. Tóth Ferenc Pincészetének borai „találkoznak” itt a jobbnál jobb édes finomságokkal. S teszik ezt, a szakemberek szerint, a legnagyobb harmóniában. Nyolc bor, nyolc csokoládéval együtt nyújt majd igazi kulináris élményt. A kóstoló házigazdái: Tóth Katalin, a Tóth Ferenc Pincészet vezetője, Szeleczky-Takács Viktória, a Fabric Csokoládé művésze és alkotója, valamint Bernáth-Ulcz Adél, a CsokiLaBor lelkes szakértője. Jegyár: 8900 Ft/fő, amely tartalmazza a kóstolandó borokat, csokoládékat, vizet, sós ropogtatnivalót és a vezetett kóstolót. Jegyvásárlás: https://tothferencpinceszet.hu/.../bor-es-csokolade.../ A kóstolón történő részvétel előzetes regisztrációhoz és a belépőjegy átutalásához kötött. Jelentkezés: +36/20/4440173, katatoth@tothferencpineszet.hu.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás