Hír | 2011.11.28.

A fő csapásirány a kadarka

A fő csapásirány a kadarka Günzer Zoltán
2011.11.28. Günzer Zoltánnál mindig történik valami. Most például a panzión gondolkodnak és várják a pályázati lehetőségeket.

?A szüret nálunk is befejeződött, a cabernet sauvignon volt az utolsó. A szőlők korán értek, jó mennyiséget szüreteltünk, szép, vastag boraink lesznek ebből az évből. Az erjedéssel sem volt probléma, pedig nem használunk élesztőket, csak tápsót. Amit kiemelnék, az a syrah, ennek 15%-os alkoholja van, de nem marad el tőle sokkal a pinot és a kékfrankos sem. Nagyon sokat kóstoltunk már a szőlőben is, így ki tudtuk szűrni a durva tanninokat és megtaláltuk a szüret legoptimálisabb időpontját.  A kadarka fontos alapanyagunk, 2008-ban és 2009-ben önálló fajtaborként hoztuk forgalomba, míg 2010-ben rozé lett belőle. Idén két kadarkát is tervezünk. A primőr borunk a portugieser, a két legszebb 3-3 ezer literes tételünket házasítottuk össze, így 8000 palack készült belőle, gyorsan népszerű lett. Nem tervezzük azt, hogy túl gyorsan forgalomba hozzuk a borainkat, nem szabad megerőszakolni a bort (se)? ? mondja szinte egy szuszra Günzer Zoltán, az ízes villányiak mestere, aki nagyon otthon van az Ördögárokban.

Az elmúlt két évben a technológia fejlesztése volt napirenden. Tervezik a vendéglátást is fejleszteni, de erre egyelőre még nem írták ki a megfelelő pályázatot.  Terveznek egy 14 szobás panziót négy csillagos szobákkal. ?Ha az ember csinál valamit, akkor azt tegye a lehető legjobb módon. Egy olyan borkóstoló részleg létrehozása a cél, ahol kulturált körülmények között le tud ülni akár 50-60 vendég is. Itt a 2003-as merlot-kat is meg tudjuk mutatni. Ezekből a tételekből szándékosan félre raktunk annyit, hogy egyszer majd elővehessük az érdeklődőknek. Örülnénk, ha szép fajtakóstolókat is tarthatnánk. Tervbe van még véve az ehhez a komplexumhoz tartozó sváb konyha megvalósítása, ahol az ideérkezőkkel nem csak Villány híres borait, hanem ételeit is meg tudjuk kóstoltatni.?

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás