Zelna Borászat

Balatonfüred-Csopaki borvidék

Volt Dlusztusunk hozzá
Cím: 8230 Balatonfüred, Lapostelki út 9.
Weboldal: www.zelnaboraszat.hu
E-mail cím: [javascript protected email address]
Telefonszám: +36 30 496 0033
Zelna Borászat Alliteráló Zelnáék

2014 őszén épp tető került a feldolgozóra, amikor már érkezett az első szüret. Barabás Barna és Lukács Lilla, az alliteráló pár hasonlóan gyors pergésű forgatókönyvből gyártja az életét: a fővárosban egy táncházban beleszerettek egymásba, s mivel Lilla a kommunikációban, Barna a szőlészet-borászatban volt jártas, a hölgy gyermekkori világába, Füredre mentek új életet alapítani.

Vásárolt területeik a téesz-időkből öröklötten nem a legjobb állapotban voltak, mégis úgy döntöttek, hogy indításul inkább csak pótolnak, és nem foglalkoznak a modern térállásról tanultakkal. Persze telepítettek is, így már 14 hektár a gondjuk és örömük.

A Zelna még nem nagyon ismert borászat, viszont igen stabil minőségi talapzaton áll. Szabó Máté Lajos borász a gazda házaspár elképzeléseihez kiváló ízléssel teszi oda a saját gondolatait. Nagyon jó ízek, finom zamatok, élettel teli harmóniák jellemzik a boraikat. Akár olaszt, akár zweigeltet, akár rozáliát (az olaszrizling és a piros tramini házasságáról van szó) kóstoltam, s bármennyiszer tértem vissza önellenőrzésre, a borok nem engedtek a magas színvonalból.

Kapcsolódó hírek

Szép új borokra számítanak

2021.10.18. A Lukács Lilla Barabás Barna házaspár 2014 óta gazdálkodik tizenöt hektárnyi, balatonfüredi és -szőlősi dűlőkben, a kezdetektől elkötelezettjei az organikus... Tovább

Szép új borokra számítanak