Hagymási József

Egri borvidék

nemzetközi elismerés Hazai aranyérem
Cím: 3300 Eger, Kőkút út 24.
Weboldal: www.bormester.hu
E-mail cím: info@bormester.hu [javascript protected email address]
Telefonszám: 20/927-7768
Fajtaösszetétel: Olaszrizling, sárgamuskotály, cserszegi fűszeres, rajnai rizling, chardonnay, kadarka, menoir, syrah, pinot noir, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot.
Hagymási József Hagymási József

Szimpatikus, hogy Hagymási József a mindenséggel méri magát. "Nem kaphatsz meg mindent, mit szólnál egy pohár borhoz" - kérdi elgondolkodtatóan honlapján az odatérőt. Hosszú borászati pályafutása során volt módja találkozni a kibontott palack és a szeretet viszonyrendszerével. Aki négy gyermeket és 29 hektár szőlőt nevel, nem lehet híján az érzelmeknek, de a derűlátásnak sem. Sorsa már az általános iskolától a bor felé sodorta, mert onnan irányították szőlészeti-borászati technikumba Sátoraljaújhelyre. A diploma megszerzésével komoly beosztásokban dolgozott nagyüzemi méretekben, majd kutatóintézetben, de a pincében végzett segédmunkát is megismerhette. 1999-ben alapította saját borászati vállalkozását.

Hagymási szikár tartással, ám mosolyogva szokott beszélni az egri gyökereiről. Úgy tűnik, számára egrinek lenni egyszerre sorszerű feladat és a büszkeség tárgya.

Feldolgozója a Kőkút úton található, őt magát viszont gyakran látni a Szépasszony-völgyi, galériás, tágas pinceborozóban, ahol a gyümölcsösséget sajátos ásványossággal kiegészítő borait kínálja borkorcsolyákkal, közöttük az egyéni füstölt kecskegomolyával.

Hagymási egészen sok fajtával dolgozik és még szőlőpárlatokat is készít. A pincészet egyszerre célozza meg a minél szélesebb vertikumú vendéglátást (boraik nagyobb részét adják el helyben) és a magas minőséget. Barrique-ban érlelt merlot-ja és Bormesterre keresztelt csúcsbora vöröslik termékpiramisa tetején.