Baron von Twickel

Szekszárdi borvidék

Hazai aranyérem
Cím: 7100 Szekszárd, Rákóczi Ferenc utca 132.
Weboldal: www.twickel.hu
E-mail cím: [javascript protected email address]
Telefonszám: 70/978-7230
Fajtaösszetétel: Sauvignon blanc, rajnai rizling, olaszrizling, merlot, kékfrankos, kadarka, cabernet sauvignon, cabernet franc, pinot noir, kékoportó, syrah.
Baron von Twickel Twickel György báró

A korábbi Liszt Pincészet, ami a Szekszárd Zrt. részeként működött, 2008 óta a kizárólagos tulajdonos Twickel György báró nevét viseli. Az Észak-Rajna-Westfáliai születésű báró felmenői német földön is ápolták a magyar tradíciókat, így nem okozott különösebb gondot beilleszkedniük a magyar közösségbe. A báró továbbra is ápolni szeretné a szekszárdi Liszt-hagyományokat, annál is inkább, hogy 2011 Liszt-év.

A hagyománytisztelet tetten érhető a borcsaládok elnevezésében. A báró felmenői anyai ágon Zichy grófok, így érthető, hogy a magas presztízsű prémium borok a Domaine Gróf Zichy márkanév alatt futnak. A tulajdonos három kislányáról (Tereza, Filippa és Irma) a Baroness termékcsaláddal emlékezik meg.

Kiemelkedően szép tételük a 2007-es cabernet sauvignon (figyelem, nem villányi!), ami sorra hozza el a legmagasabb pontszámokat a különböző versenyekről. A széles termékskálán megjelenik a borvidék hagyományos fajtái mellett a Szekszárdon ritka sauvignon blanc és a bátaszéki alapanyagból készülő, markáns syrah is.

A 200 hektáros nagybirtok borai méltóak a nemesi címre.