Ábrahám Pince

Tokaj-Hegyaljai borvidék

Hazai aranyérem
Cím: 3932 Erdőbénye, Rákóczi utca 1.
Weboldal: www.abraham.com
E-mail cím: [javascript protected email address]
Telefonszám: +36-70-570-8496
Ábrahám Pince Ábrahám-borok

„Kis pince, rengeteg kézimunka, sok kis tétel. Metszéstől a záróakkordig minden – a legjobb tételeknél – velünk és értünk történik. Meg a barátainkért. Sokszínű szüretek, változó évjáratok, kóstolgatott érlelésmódok. Dűlők adta játékterek. Kísérletek. Kapcsolatok. Vagy a barátainknak készül a bor vagy valakinek, ki később azzá lesz” – fogalmaz Ábrahám Enikő és Péter Róbert. Az egyetem elvégzése után meglovagolták az esélyt, hogy szabadon élhessenek. A családi örökségként ölükbe hullott kis birtokon folytatnak kísérleteket immár egy évtizede.

Szerethető emberek szerethető borokat készítenek. Ragaszkodnak Erdőbényéhez, bár Mád és Rátka határában is vannak szőlőik. Azt mondják, hogy „jó a világ végéig egy erdőben elbújni”. És azt is mondják, hogy „szeretünk lélegezni”.

Néhány ezer palack bort készítenek furmintból és hárslevelűből. A 9 hektárnyi területet maguk gondozzák, törekedve a biodinamikus termesztésre. Eszményük, céljuk a nagy száraz bor. Azt mondják, számukra már létének lehetősége is épp elég.