Abasári Bormanufaktúra
Mátraaljai borvidék
A Kiss család mindkét ágán a felmenők foglalkoztak borkészítéssel. A békeidőkben az abasári pincesoron nem lehetett úgy végigmenni, hogy az embert ne invitálják be legalább egy helyre... Tovább
A Kiss család mindkét ágán a felmenők foglalkoztak borkészítéssel. A békeidőkben az abasári pincesoron nem lehetett úgy végigmenni, hogy az embert ne invitálják be legalább egy helyre... Tovább
„Kis pince, rengeteg kézimunka, sok kis tétel. Metszéstől a záróakkordig minden – a legjobb tételeknél – velünk és értünk történik. Meg a barátainkért. Sokszínű szüretek,... Tovább
Nehéz terepen, sok nagy csatában edződött Ádám Gyula borász technikus, a Kunvin és a Kunvitis Kft. társtulajdonosa, egyben ügyvezetője, az Ádám borok névadója. Szülei már... Tovább
"Én maradi borász vagyok, az is maradok" - jelentette ki az Agancsos Pincészet tulajdonosa egy borbemutatón. Kovács Zoltán azt kívánta ezzel hangsúlyozni, ami egyébként sugárzik belőle... Tovább
A Lesencevidék hagyományait integráló középbirtokon a borokon kívül fűszeres bor és a konyha íz világát megújító borecet is készül. A névadó gazda vegyészmérnökként kezdte a... Tovább
Ákos István Svájcban él, kommunikációs ügynöksége és sörfőzdéje is van. 2000-ben örökölt egy kis lakást Sopronban és azonnal megszerette ezt a valóban szerethető várost. Mint... Tovább
Tipikus kelet-közép-európai történet: a generációkon és évszázadokon át bort készítő család életét átrendezte az 1950-es évek. Az újraindulásig 1996-ig kellett várni. A kicsiny,... Tovább
Az Almagyar projekt (három otthonos kunyhó, terasz, kilátó és venyige spa a szőlősorok között, no meg a hajdani érseki birtok megmentése) közvetlen előzménye, hogy Csutorás Ferenc jó... Tovább
Nehéz lenne egymástól elválasztani a bort, a gasztronómiát és a wellness szolgáltatásokat a tarcali élményközpontban. Az 1999-ben beüzemelt pincére épült, 2008-ban nyílt, több mint... Tovább