Hír | 2011.11.24.

XI. Vadlúd Sokadalom sok borral

XI. Vadlúd Sokadalom sok borralVadludas látvány
2011.11.24. Szépnek ígérkező hosszú hétvégét kínál Tata.

Immár tizenegyedik alkalommal invitálja a tatai Öreg-tó partjára a természetkedvelőket az MME Komárom-Esztergom Megyei Csoportja. A Száz Völgy Természetvédelmi Egyesülettel és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal közösen megrendezendő országos természetvédelmi fesztivál a természet és a természetbarátok ünnepe.

Az eurázsiai tundrák vidékéről érkező vadludak évszázadokkal ezelőtt itt, a tatai Öreg-tó leeresztett medrében, a hajdan volt mocsárvidéken találtak pihenőhelyet maguknak hosszú vonulásuk során. Minden év novemberében visszatérnek, hogy a telet nálunk töltsék, majd február végén, március elején visszaindulnak északi költőhelyeik felé. Mindazok, akik november utolsó szombati napján kilátogatnak a tatai Öreg-tó partjára, nemcsak a madárvonulás lenyűgöző jelenségének lehetnek tanúi, de a XI. Tatai Vadlúd Sokadalom változatos programjait is élvezhetik.

A rendezvény és annak valamennyi programja ingyenes.

Idézzük a szervezőket: ?Ha megéhezünk, megszomjazunk, várnak minket fenn a Hilltopnál isteni vad ételekkel, hozzá gazdag ízvilágú borokkal, újborokkal, forraltborral.?

A menüt az alábbi linken láthatjuk: www.hilltop.hu.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás