Hír | 2018.11.07.

Ünnepi programokkal jubilál a Bock Pince Óbor Étterme

Ünnepi programokkal jubilál a Bock Pince Óbor ÉttermeÉtterem belső

2018.11.07. Jubilál a Bock Pince kiváló ételeiről, magas színvonalú vendéglátásáról híres Óbor Étterme. Tizenöt  esztendeje hogy először fogadtak itt vendégeket, és a szándék, hogy a remek borok mellé finom étkek is kerüljenek az asztalra, azóta is vezérelv ebben a villányi étteremben.

Eliborhír - Gombos Erzsébet

A közelmúltban egy nagyszabású vacsorával vette kezdetét az ünneplés, megidézve az elmúlt 15 év válogatott fogásait. Bevezetőként szürke harcsából készült hamburger vargányás hollandi mártással, került az asztalra, amit Nemesné Barbara, a Güntér-dülőben termett édes hárslevelűből készített „kaviár” pácolt libamájjal „alkotott” különlegessége követett. A menűsorban az immár klasszikusnak mondható narancsos kacsacomb következett, utána az argentin marhából készül Wellington bélszín „varázsolta” el a vendégeket. Bock József whiskys szivarja, ami egy üreges étcsoki rúdba töltött whisky krémes kreációt jelentett, a vacsoraest fénypontja és nagy meglepetése volt. A szó szerint látványos ételek mellé a pince legjobb borait kínálták. Az úgymond nagyágyúkat is bevetették, amelyeket Bock József csak a legkülönlegesebb alkalmakkor vesz elő. Kóstolhattak a vendégek 2006-os Capellat, 2003-as csúcsmerlot, a Magnificot, és a 2009-es Bock Cuvée csúcsbort.

A november 10-ére hirdetett Szent Márton Napi Újborünnep ugyancsak a jubileum jegyében zajlik majd, ahol – a terveik szerint - két tonna libahúst használnak fel az ételek elkészítéséshez. Lesz tepertő, szalámi, kolbász a tálakon. Kóstolható lesz Bock Szent Márton bora, azaz a friss 2018-as portugieser és a portuigieser rosé is. A borászat hátsó udvarán új helyszínt avatnak, ahol többek között nagy borok is (Placido Domingo Selection) kóstólhatóak a jeles ünnepen. Az Artis  Csokoládéműhely bonbonjaival lesz jelen. Nemcsak eszem-iszomról gondoskodnak a házigazdák, hanem a vendégek szórakoztatását is szemelőtt tartják. A kóstolósátorhoz vezető úton fényfestésben gyönyörködhetnek és neves művészek, együttesek lépnek fel a vacsoresten.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás