Hír | 2017.04.14.

Új borászat: Naphegy Pincészet

Új borászat: Naphegy PincészetNaphegy-borok
2017.04.13. Sorozatunkban kevésbé ismert borászatokat mutatunk be. Utunk most Csátaljára vezetett, Bajától délre.

Dlusztus Imre írása

A daliás időkben híres volt a csátaljai, amit úgy emlegettek városi, sőt fővárosi vendéglőkben, mint a paksit, a csopakit vagy a somlait. A csátaljai nem egyszerű homoki bor volt, hanem az itteni löszös-agyagos területekről származó, erőteljes, tüzes kadarka. Ezt a szép emléket őrzi az itteni Kadarka Kft., mely borászati vállalkozás néhány éve Naphegy Pincészet néven is szerepel.

A Naphegy borai szépek. Elegáns a csomagolásuk és jó a boruk. Magam egy borversenyen szereplő néró rozén kaptam föl a fejem, majd utána olvasva-kóstolva találkoztam szép cserszegijükkel és egy egészen komoly barrique cabernet sauvignonnal.

A közel 30 hektáron termelő borászat kiterjedt felvásárlói hálózatot is üzemeltet. Fehérben és rozéban az acéltartály, vörösben leginkább a nagyméretű ászokhordó kap szerepet. A Hajós-Bajai borvidék mellett a Szekszárdi borvidéken is rendelkeznek területekkel.

A friss arculat és a sok jó aroma azt mondja, még csak most lendülnek bele igazán.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás