Hír | 2017.03.29.

Új borászat: a Kvassay Villányból

Új borászat: a Kvassay VillánybólKvassay Levente
2017.03.29. A Kvassay név mindig jól csengett Villányban. Sorozatunkban mégis új borászatként mutatjuk be Levente vállalkozását. Az írásból az is kiderül, hogy miért.

Dlusztus Imre írása

„Ebben a házasításban nem csak az olaszrizlinget és a rajnai rizlinget házasítottam, hanem az édesapámtól megtanultakat a saját tapasztalataimmal. Úgy érzem, vagyis inkább hiszem, hogy már csak egy szép pohár szükséges hozzá” – írja kommentárként az Apjafia nevű borához Kvassay Levente, aki sajnos apja elvesztésével lett a családi borászat feje.

Atyjáról mindenki tudta, hogy kiváló borász, a gyerekről meg nagyon hamar kiderült. Tudja a szakmát, ismeri és uralja a technológiát, imádja a szőlőt, otthon van Villányban és még vagány is. Nagyon fiatalon előbb új pályára állította a családi borászatot, majd főborászként a legjobbak közé emelte az egyebekben jól induló Linbrunnt.

"Nem tudtak hova tenni kiskoromban, így apámmal jártam a szőlőt. Imádom Villányt, nem cserélném le semmire. Focistának indultam, a stoplist cseréltem gumicsizmára. Rengeteget tanultam Bock József pincéjében, évekig dolgoztam nála" - ad egy kis összefoglalót a fontos előzményekről.

A Kvassay-borok gyümölcsösek, finomak, lendületesek, nincs bennük tonnányi tannin, nem leng rajtuk vaníliafelhő, ellenben villányiak.

Levente tarolni szokott a helyi, rangos borversenyeken, így Riczu Tamással együtt szokták emlegetni mint a jövő nagy reménységét.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás