Hír | 2017.03.24.

Új borászat: a Holló Pince Tagyonból

Új borászat: a Holló Pince TagyonbólHollósy Zsombor
2017.03.24. Sorozatunkban új, kevésbé ismert, de figyelemre méltó borászatokat mutatunk be.

Dlusztus Imre írása

Életerő, életkedv, életigenlés. Azért írom le háromszor az előtagot, mert ez itt a legfontosabb. „Minden boromat saját kezűleg készítem az első kapavágástól az utolsó cukorfokig” – mondja Hollósy Zsombor igen jó stílusérzékkel. Azt is mondja, hogy mivel fiatal és kezdő, nincs elég pénze marketingre, viszont híresen jó vendéglátó, aminek híre megy. Ennek ellenére nincs traktorozás német turistáknak a szőlősorok között, még márkáért sem.

Szerinte 1. A kiszámítható minőség fontosabb a véletlenszerű „nagy dobásnál”.  2. A rizling olyan, mint a jó feleség: nem a legszebb, nem a legjobb, de jó vele élni. 3. Valamint nem szégyen az estét egy korsó sörrel zárni.​

Holló, mert hogy így beszél magáról, kertészmérnök végzettségű pszicholingvisztikus, jelentsen ez bármit. Van juhfarkja, ami azért nem olyan jellemző, Bodzilla névre keresztelt rizlingszilvánija, sillere, ami szintén ritkaság a Balaton mellett, hát még cabernet sauvignonból, és persze többféle rizlingje, de olasz. Azt mondja: „Igyatok rizlinget!” Máskor meg: „Rizlinget igyatok!”

„Borai fiatalosak, frissek, illatosak, tükrözik a gazda lendületét, vidámságát, fiatalságát és mégis érett komolyságát, amellyel a helyi gazdálkodási kultúrát közvetíti” – írta róla a Balatonleader.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás