Hír | 2017.05.03.

Tavaszi Egri Borpiknik

Tavaszi Egri BorpiknikAlmagyar Szőlőbirtok
2017.05.03. Május 13-án szélesre tárja kapuit három egri pincészet, hogy a borrajongóknak egy igazi piknik keretében mutassák be a borvidék jellegzetességeit, ízeit, nedűit, területeit. A St. Andrea Pincészet Napbor Ünnepet tart, az Almagyar Érseki Szőlőbirtok a borkempingjébe várja a frissülni vágyókat, a Kovács Nimród Borászat pedig Battonage Majálist szervez egyik legszebb és leghíresebb dűlőjén, a Nyilasmáron.

Elitborhír – Csepe Erika

Minden szőlőfajtához meg kell találnunk az utat, hogy az egyediségeiket, a különlegességeiket meg tudjuk jeleníteni – vallja Lőrincz György, a St. Andrea Szőlőbirtok borásza, a Tavaszi Egri Borpiknik megálmodója. Szerinte az egri bor hangsúlyát a területre jellemző kőzetek adják meg, vagyis a tufa és az agyag. Nekik, borászoknak a legfontosabb küldetésük, hogy utánozhatatlan borokat készítsenek úgy, hogy azok egyrészt megfeleljenek a kor stílusának, másrészt tökéletesen kifejezzék a termőhelyet.

Hogy mindez a valóságban mit is takar, kiderül május 13-án, az első alkalommal megrendezendő Tavaszi Egri Borpikniken. A résztvevők betekintést nyerhetnek három különböző birtok szőlészeti-borászati munkájába és filozófiájába. Csodálatos helyszíneken, autentikus környezetben kóstolhatják meg azokat a borokat, amelyek újra felhelyezték Egert a világ legkiválóbb borvidékének listájára. A Pikniken az utazással sem kell bajlódni, a szervezők a közlekedést különjáratokkal biztosítják.

A St. Andrea Pincészet már délelőtt 10 órától várja a borkedvelőket. A Napbor Ünnepen minden a zászlós fehérborukról szól, a köré épül. A borhoz illő finom falatokról a Macok Bisztró és a Senátor-Ház gondoskodik. Lesznek vezetett pincetúrák, s egy mesterkurzus is, ahol maga a házigazda mesél a kis tételben készülő, és a már majdnem elfeledett fehérborokról. A nap folyamán fellép a Dal című vetélkedőből megismert Henderson Dávid & Tóth Dávid duó, este pedig Tóth Vera ad akusztikus koncertet.

Az Almagyar Érseki Szőlőbirtok káprázatos panorámájú Borteraszára várja a vendégeket. Aki ott egy kicsit is elidőzik, menthetetlenül beleszeret az Egri borvidékbe. A szőlősorok között lévő Borteraszról körpanoráma tárul a Nagy-Eged hegyre, a Síkhegyre, a Pajdosra, sőt még a Bükk és a Mátra vonulataira is. Igazi romantikus helyszínen kóstolhatják meg a szőlőbirtok teljes borválasztékát, Csernus Imre Depresso kávéját és természetesen egyéb egri borokat is.

A Kovács Nimród Winery is a szőlőültetvények nyugalmat árasztó világával csábítja a borrajongókat május 13-án. A pincészet Battonage Majális néven szervez pikniket a Nyilasmár dűlő tetejére. Terített asztalok, hordókból kialakított fotelek, a noszvaji Nomád Hotel által készített ételek, s a pincészet borai gondoskodnak a kikapcsolódásról. A nap folyamán megnyílik néhány palack Kovács Nimród muzeális borgyűjteményéből is. Az ezekért kapott pénzbeli adományokat jótékony célra fordítva az egri Farkas Ferenc zeneiskola számára ajánlják fel a zeneoktatás színvonalának erősítéséért.

További részletek: piknik.kovacsnimrodwinery.com

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás