Hír | 2017.04.10.

Séta a Holdvölgyben

Séta a HoldvölgybenFelhők a mélyben
2017.04.10. Közel két éve tervezem, hogy bejussak a mádi Holdvölgybe. Valami mindig közbejött. De ma teljes volt a siker.

Dlusztus Imre írása

Néhány év alatt Mád központjában a „semmiből” nőtt ki ez a nagyszerű borászat. A gyönyörű birtokközpont kiterjedt, már a XVI. században megkezdett, háromszintes pincelabirintussal rendelkezik, ahová 26 hektár termése érkezik. A Holdvölgynél Mád köveinek bűvöletében készítik jó minőségű boraikat. 7 dűlő 22 parcelláját gondozzák.

„Célunk az évjáratban elérhető legmagasabb értékű szőlőtermés szüretelése. Parcelláink területi szétszórtsága még dűlőn belül is egyedi karakterű borok alkotására ad lehetőséget. Birtokösszetételünk sokszínűsége és gazdagsága köszön vissza később borainkban is. Környezettudatos szőlőművelést folytatunk, amelybe folyamatosan az ökológiai termelés egyre több elemét integráljuk.”

A pincészetnél büszkék arra, hogy Erdélyi Károly szőlészeti vezető és Gincsai Tamás főborász harmonikus összhangban dolgozik. Tokaj teljes szélességében alkotnak, hiszen a régió mind a hat szőlőfajtája és minden bortípusa szerepet kap. Van itt könnyed gyöngyözőbor, tűélesen összerakott fajtaborsor, vajasan krémes szamorodni és elbűvölő csúcs aszú is.

2016-os hír: Kiemelten magas áron – 4.000 eurórért, azaz több mint 1,2 millió forintért − kelt el júliusban Monacoban a „Hermès Vintage & Rare Wines” luxustárgy-árverésen a Holdvölgy hat évjáratból (2006-2011) álló, vertikális tokaji aszú kollekciója.

A borászat arra az evidenciára is épít, hogy a tokaji bor akár jó befektetés is lehet.

Persze van itt egy másik szempont: a bor örömforrás. Hasonló egy szép ruhához, ékszerhez, parfümhöz, könyvhöz, filmhez. Valahogy ezek egytől egyig eszünkbe jutnak, amikor bejárjuk a minden szeletében átgondolt, elegáns, értékőrzően modern borászatot.

Kísérőnk, Kótai Zsuzsika mosolya bearanyozta a napunkat.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás