Hír | 2011.11.22.

Mesebeli shiraz

Mesebeli shirazVesztergombi Ferenc, Csaba, Shiraz
2011.11.22. Vesztergombi Csaba mutatta be nekünk a 2011-es évjáratot a pincészetük látószögéből.

?A 2011-es évjárat a Szekszárdi borvidéken is jó volt, sőt lehet, hogy még nem is volt ennyire jó évjáratunk? ? összegez Vesztergombi Csaba. A merlot, a kékfrankos és a cabernet-k a 2007-es vagy a 2000-es évjárathoz hasonlíthatóak a borász szerint, aki megkockáztatja, hogy az idei talán még ennél is többet tud.  Van-e újdonság? ?Eddig is volt shirazunk, de ez az első olyan tétel, amit már a saját területünkről szüreteltünk. Igazi mesebeli bor. Citrusos, papayás, mangós, borsos, szinte teljesen fekete. Szűztermés, való igaz, de fontos, hogy ebből a jó évjáratból származik? ? meséli elbűvölten.

?Mindegyik borunk ki van már préselve, most mennek a hordókba, gazdagodtunk pár barrique, illetve 500 literes hordóval.? (Zárójelben: pontos a szóhasználat, mert a barrique eredetileg űrmérték volt, épp 225 liter, mivel ebből 300 darab 0,75-ös palackot és 25 tizenkettes kartont, faládát tudott anno egy pincemunkás megtölteni.)

Vissza Szekszárdra: ?Új boraink közül kiemelném a pinot noir rozénkat, ami már meg is jelent és lassan el is fogy. Van még egy rozénk, mely kékfrankos-kadarka-merlot és egy kevés cabernet sauvignon házasításával készült. Terveink között szerepelt, hogy még a szüret kezdete előtt beszerezzük az új pneumatikus prést, de idő hiányában erre majd most kerítünk sort, így a borászati technológiánk a szüret után bővül.?

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás