Hír | 2014.03.29.

Lady R

Lady R Nőies
2014.03.29. Bemutatkozott a Merfelsz Pincészet 2013-as rozéja.

Elitbor info

Elkészült és a nagyközönség számára is elérhetővé vált a szekszárdi pincészet új rozéja, a Lady R. A pince történetében most erjedt először rozé a zweigelt szőlőfajtából. A betérő kóstolókat kérdezgették, vajon mi a véleményük a borról, s mivel a hölgyek azonnal lelkesedtek érte, megkapta a Lady R vagyis Lady Rosé nevet.

Könnyed rozé, mégsem a sav uralja, hanem egy kedvesen ránk hunyorító édes íz érzet adja az alaphangot, amit a szőlőfajta egyedi illatvilága varázsol sajátossá. Bátran fogyasztható aperitifként, salátákhoz, olaszos vagy halételekhez, de egy jó ?lm gáláns kísérőjeként is megállja a helyét.

Merfelsz Gábor köztudottan nem megy át a szomszédba egy kis merészségért, így például bátran benne hagyja a maradék cukrot a borban, ha az úgy akarja. Így aztán minden borában van minimum egy-két gramm cukor, amit persze a fogyasztó nem nagyon érez, csupán azt regisztrálja, hogy milyen kedves neki a korty.

Nos, ennél a rozénál a 40 fokos nyári hőség irányította folyamatokat. ?Fürtválogatásnál úgy döntöttem, hogy most kivételesen nem korlátozom a termést, hanem rozéra szüretelek.  Ez nagyon korai szüretet jelentett. Hogy van-e benne cukor? Nem szoktam mérni. De a nők nagyon szeretik. Nyalós. Azt hiszem, így mondják? ? kommentálta élményeinket Merfelsz Gábor.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás