Hír | 2018.10.26.

Jubililál a Szent Márton Napi Újborünnep a Bock Pincében

Jubililál a Szent Márton Napi Újborünnep a Bock PincébenBock József és St. Martin

2018.10.22. Díjnyertes boraival, gasztronómiai eredményeivel országos és nemzetközi sikertörténet a Bock család élete és pincészete. És ebbe sorba beleillik az a hagyománytisztelő vállalkozásuk, ahogyan a Szent Márton Napi Újborünnepet évről-évre megtartják. A Bock Pince udvarán az idén jubileumot ülnek, hiszen 15 esztendeje annak, hogy először jöttek itt össze a borosgazdák és borbarátok, hogy koccintsanak a kiforrt újbor megszületésének örömére.

Elitborhír - Gombos Erzsébet

Jeles ünnep ez a Bock família életének, és mindenkor meg is adják a módját, hogy a résztvevőknek emlékezetes maradjon a Szent Márton-napi borkóstolás. A kerek évfordulóhoz illően, az idén a korábbiaknál is több helyszínen, számos meglepetéssel és rendkíül igényes, minőségi programokkal, eseményekkel várják a vendégeket. Előzetesen egy rövid ismertető a remek hangulatúnak igérkező este színes műsorából:

Úgy tervezik, hogy a Bock Pince kapuit november 10-én este nyitják meg: a néphagyományokhoz kapcsolódó ceremóniákkal veszi kezdetét a vigadalom. Miután 17 órakor megnyitották a pince kapuit a Villányi Fúvószenekar muzsikája adja meg adja meg az est „nyitányát”. Ezután Bock József köszöntője hangzik el, majd ezt követi a szokásos szertartás, az Újbor Szentelés. Az élőzenés műsorban fellép a Borchanto, St. Martin szaxofonművész, Gajer Bálint és zenekara. Koncertet ad a Magna Cum Laude együttes, fellép a EXIT zenekar. Lesz tombola sorsolás Bock nyereményekért, majd az EXIT Duó (Szakács Zoli és Cser Zsófia) szórakoztatja a vendégeket.

A koncerteket a Bock Udvaron egy kültéri, fűtött sátorban tartják, de az Óbor Étterem termei is látogathatóak lesznek, ahol korlátozott számban asztalhoz is ülhetnek a jelenlévők.

A rendezvény zártkörű állófogadás, asztalfoglalásra nincs lehetőség. A hideg ételeket 17 órától, a meleg étkeket 19 órától svédasztalon tálalják. Az ételek tálalása 23 óráig tart. A jegyek kizárólag elővételben kaphatóak. A házigazdák a részvételi díj befizetésével korlátlan étel- és újborfogyasztást kínálnak és lehetőséget teremtenek pincelátogatásra is.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás