Hír | 2011.11.17.

Jégre várva

Jégre várvaA híres jégbor
2011.11.17. Borbély Gyulánétól kaptunk helyzetjelentést Badacsonyból.

?Nagyon szép, vastag borok születnek ebből az évjáratból, például a szürkebarátunkat 23-as mustfokkal szedtük le, 14-es alkoholra erjedt ki, de már most nagyon komplex, persze még tovább kell érlelni? ? mondja egy szuszra Borbély Gyuláné, amikor a legfontosabb hírről kérdeztük.

?Az olaszrizling borunk is nagyon szép, a muskotály már palack kész, de nem vagyunk hívei ennek az újboros versenynek. A borok majd akkor fognak forgalomba kerülni, ha annak eljön az ideje. Készül egy Tomaj nevű házasításunk is, ez egy olaszrizling-kéknyelű cuvée, a pontos arányok azonban titkosak, azt csak Tamás fiam tudja egyedül? ? lepi meg az Elitbort egy váratlan fordulattal.

Érdekelnének bennünket az édességek, különlegességek is. Kései zeusz borukra illetve a jégborra gondolunk, aminek olaszrizling az alapja. ?A jégbor szüret még nem kezdődött el, várjuk a fagyokat, hogy meglegyen a megfelelő, előírás szerinti tartós fagy egymást követő öt napon. Nehéz terep a jégbor, de szeretünk vele foglalkozni, mert nagy dolgokra képes ez a borkészítési technológia. 2009-es, ugyancsak olaszrizling alapú jégborunk a Vinagora nemzetközi borversenyen aranyérem díjazásban részesült, egyben az olaszrizling fajta és a média zsűri különdíját érdemelte ki. A Hungarikum Borok Országos versenyén a 2009-es kéknyelű borunk szerepelt nagyon jól, nagyaranyéremben lett része. Ami pedig a legaktuálisabb az az, hogy a Magyar Borok Mestere versenyen pincészetünk megszerezte a Fehér Borok Mestere címet, aminek nagyon örülünk, és rendkívül büszkék vagyunk rá.?

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás