Hír | 2011.11.24.

Irány a Vármegye Galéria!

Irány a Vármegye Galéria!Barátnéink
2011.11.24. Tokaji Borbarátnők bórkóstolója a Borkollégiumban.

2003. december 6-án a tokaj-hegyaljai Mádon tizennyolc alapító tag részvételével tartotta alakuló ülését a Tokaji Borbarátnők Társasága. Az alapítók között szerepelnek a tokaji borvidék női borászai, pincészet-tulajdonosok és a borvidék támogatói mint például a Borkalauz című, rendkívül hasznos kiadvány társszerzője, Mészáros Gabriella.

A kezdeményezés legfőbb célkitűzése a tokaji borok hazai és nemzetközi hírnevének öregbítése, a tokaj-hegyaljai szőlőtermesztéshez és borászathoz kapcsolódó hagyományok folytatása, illetve ápolása. Emellett a társaság tagjai a kulturált formában történő társasági borfogyasztás népszerűsítése érdekében vetik latba tekintélyüket és tudásukat, amitől azt remélik, hogy az egészséges, kulturált, gasztronómiai élményhez kötött borfogyasztás szokásait egyre többen ismerik meg és sajátítják el, ezzel is emelve a hazai borkultúra színvonalát.

A társaság a célkitűzések megvalósítása érdekében ismeretterjesztő előadások, borbemutatók és borkóstolók rendezésén túl hazai és külföldi birtoklátogatások, cserelátogatások során szerzett tapasztalatok révén kívánja a tokaji borvidék minőségi színvonalát, valamint hazai és nemzetközi elismertségét növelni. Az alapító tagok szándékuk szerint mindent megtesznek azért, hogy a világörökség részét képező Tokaj-Hegyalja, amely méltán nevezhető nemzeti kincsnek, a több évtizedes kényszerű elzártság után az őt megillető méltóságban, közéleti és szakmai támogatottságban részesüljön.

December 12-én 17-től 21 óráig a Vármegye Galéria (1052 Budapest, Vármegye utca 11.) két szintje ad otthont a társaság rendezvényének.

Kiállító pincészetek:

Tokaji Borbarátnők Társasága

Árvay Pincészet

Béres Pincészet

Bott Pince

Demetervin

Erzsébet Pince

Gróf Degenfeld

Patricius

Szepsy Pincészet

Tokaj Kikelet

Tokaj Nobilis

Tokaj Pendits

Úri Borok Pincészete

Belépő: 4 800 Ft/fő.

A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött.

Info: [javascript protected email address], tel.: 1/202-2886.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás