Hír | 2018.05.16.

Huszonnyolc borászat jegyzi a 2018-as BalatonBort

Huszonnyolc borászat jegyzi a 2018-as BalatonBortBalatonBor

2018.05.15. A 2015-ös évjáratból készült el az első BalatonBor. Különlegesnek, egyedinek szánták, s így van ez ma is, amikor már harmadik évadját éli meg ezzel a védjeggyel forgalomba hozott 2017-es szüretelésű olaszrizling. Merthogy a Balaton Kör és a Rizling Generáció közösségi terméke kizárólag ebből a szőlőfajtából készül, bármelyik Balaton környéki termelő nevezhet friss borával a megmérettetésre, de csak az a borászat kaphatja meg a márkanevet, amelyik megfelel a két egyesület által kiírt szigorú kritériumoknak.

Elitborinfo -Gombos Erzsébet írása

Az origó típusú kóstolón többek között pontozzák, milyen a bor savtartalma, alkoholfoka, vásárlás esetén, (a korrekt szőlővásárlási árakat elősegítendő) a szőlő ára, és a megítélésnél mérvadó az is, hogy nem a legjobbakat keresik a bírálók, hanem azt a stílust, ami kialakuló hagyománynak megfelelően, hitelesen kifejezi a brandet. A projekt a közösségi gondolkodás és összefogás jegyében ad lehetőséget a borászoknak, hogy megmutassák boraikat. A kulcskifejezés, az egységes arculati  kép a bor minden megjelenésében, legyen az a dizájnos palack, a kapszula, a címke, a felirat, a szín. A Balaton Kör és Rizling Generáció vállalja, hogy a márkanév használati díjat a termék marketingjére és kommunikációjára fordítja. A fő üzenet, a „BalatonBor” uralja a címke szövegét, csak apró betű utal arra, melyik borászatot képviseli a nedű. Ez az eltérés kínál választást a vásárló számára, melyik BalatonBor palackot vegye le polcról. Ettől érdekes és izgalmas ez az összefogást szimbolizáló termék.

A márka közkedveltségét jól mutatja, hogy az elmúlt esztendőben meg kellett duplázni a termék palackszámát. Az idei előirányzat 56 ezer palack, amelyet eljuttatnak a forgalmazókhoz.

2018 tavaszán 45 pincészet adta le nevezését a 2017-es évjáratú BalatonBorának elkészítésére, és 28 pincészet felelt meg a kritériumoknak. Köztük Istvándy Jenő Pincészete, amely először forgalmaz majd BalatonBort. A borászatot irányító Istvándi Tamás, a projekt új résztvevőjeként, saját kereskedelmi csatornáján keresztül mintegy 1000 palack BalatonBor eladását tervezi.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás