Hír | 2011.11.18.

Hong-Kong-i superior

Hong-Kong-i superiorKovács superior
2011.11.18. Bronzéremmel tért haza Kovács Nimród bora a messzi távolból.

Bronzérmes lett Kovács Nimród Winery Superior Bikavér 2006 vörösbora a Hong Kong International Wine & Spirit borversenyen.

Kovács Nimród 2006-os Superior Bikavére sikert sikerre halmoz. A bor cabernet franc (30%), kékfrankos (30%), merlot(30%) és pinot noir (10%) házasításából született  a Nyilasmár és Nagyfai dűlőkből. Egy hektáron 40 q terméskorlátozással dolgoztak, 23-as mustfokkal szüreteltek. A kíméletes feldolgozás után az alapanyag minimális borkezelésben részesült. Az érlelése 70%-ban magyar és francia barrique hordóban történt, a maradék 30% pedig hagyományos ászokhordóban. Elegáns, élénken ragyogó színű bor. A pirosbogyós gyümölcsök aromái és ízei keverednek mézzel, fahéjjal és étcsokoládéval. Az alkoholtartalma 14,5 % V/V. A

Mindössze 3060 palack készült belőle.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás