Hír | 2011.11.17.

Hódító prosecco

Hódító proseccoMit tegyünk, ha annyira ízlik?
2011.11.17. 2035-re a prosecco területe ötszöröse lesz az eddiginek.

A prosecco egyre többünk számára mond valamit. Az olasz habzóbor divatja korjelenség. Könnyed, üde, friss, hiszen reduktív eljárással készül, és elegáns, mint az utolérhetetlen pezsgő, de annál lényegesebben olcsóbb. A Hong Kong-i Wine Future konferencián hangzott el, hogy az olasz habzóbor vidékén az elkövetkező 25 évben 1 milliárd palackra bővül a termelés a jelenlegi 220 millió palackkal szemben.

A proseccót készítő Veneto és Friuli tartományoknak mintegy 1,8 milliárd eurós befektetésre lesz szüksége ahhoz, hogy a bővülést finanszírozni tudják, mondta az egyik nagy habzóborkészítő dinasztia, a Bisol sarja. Gianluca Bisol a Decanternek nyilatkozva elmondta: a növekedés motorja az USA, ahol megnégyszereződött a fogyasztás az elmúlt egy évtizedben. Itt 73 százalékkal nőtt a kereslet 2005 és 2010 között, 2009-ben e téren megelőzték Franciaországot, és a tavalyi évben 31 millió palacknyi nedűt zúztak be a proseccóból.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás