Hír | 2014.04.09.

Három elismerés a Törleynek

Három elismerés a TörleynekKiválóságok
2014.04.09. Törley sikerek két nemzetközi borversenyen.

Elitbor info

Franciaországban idén március 12-15. között 21. alkalommal rendezték meg  a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyt. A szakértő bírálók az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizték a 40 országból nevezett chardonnay szőlőből készült borokat és pezsgőket. Összesen 794 minta érkezett és 265 érmet osztottak ki (49 arany, 177 ezüst és 39 bronz). Ezen a rangos versenyen idén a Törley Pezsgőpincészet Kft. ezüstérmet szerzett Törley Chardonnay Brut pezsgőjével.

Ez a pezsgő 100%-ban chardonnay szőlőfajtából készült, melyet az Etyek-Budai borvidék legjobb területeiről válogattak. Fineszes illatában szépen jelennek meg a hosszú érlelésből eredő finom, tósztos jegyek, de jól érezhető a chardonnay szőlőfajta tiszta és érett gyümölcsössége is. Az apró buborékok szűnni nem akaró áramlása teszi igazán elegánssá e chardonnay-t. Szájban vibráló, ahol az üde savtartalom kiváló egyensúlyban van a likőrözés során hozzáadott csekély cukortartalommal. Zamatos, delikátos pezsgő ízek sokaságával és egy közepesen hosszú világos, élesztős utóízzel.

A Törley számára másik sikeres megmérettetést idén február 6. és 9. között rendezték meg Berlinben. A 18. Berliner Wein Trophy nemzetközi borversenyen a zsűri több mint 3000 mintát kóstolt meg és összesen 1307 érmet osztottak ki (7 nagyarany, 938 arany és 362 ezüst). A nevezett magyar termékek közül összesen hetet tüntettek ki éremmel.A Törley Pezsgőpincészet Kft. aranyérmet szerzett Törley Gála Sec és Hungaria Irsai Olivér Doux pezsgőivel.

A száraz pezsgők barátainak egyre népesebb tábora számára készül a Gála Sec. Elegáns fehér címkéjével minden alkalommal az ünnepi asztal dísze. Száraz karakterével kiválóan követi a fogyasztók ízlését. Az Irsai Olivér Doux pezsgő a fajtára jellemző egyedi, muskotályos illat és íz világot mutatja.  Üde savainak és cukortartalmának remek egyensúlya, valamint a palackos érlelésnek köszönhető finom élesztősség teszi teljessé az élményt, melyet e pezsgő kóstolása nyújt. Nagyszerű kísérője friss gyümölcsökből készült gyümölcssalátáknak, desszerteknek.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás