Hír | 2011.11.18.

Greenbottle

GreenbottleMeg tudnánk szokni?
2011.11.18. Újrafelhasználható borosüveg papírból.

Az angol Greenbottle cég újítása, a papírból készült üveg teljes mértékben újrahasznosítható. Nem is tudjuk, meglepődjünk-e, de tény, hogy nagy sikere van a fogyasztók között. Legalább is a környezettudatos fogyasztók között. A Greenbottle szerint a  papirüveg a lehető legegyszerűbb és legnagyobb mértékben újra hasznosítható csomagolása a bornak. Az ötletgazda elmondta: ?ha meg akarjuk változtatni a vásárlók szokásait, akkor nekünk szükséges a jó irányba terelgetni, vezetni őket. Ilyen megoldás a papírüveg.?

A környezetvédelem képes megváltoztatni évszázados hagyományokat is? Lássuk be, egy papírból készülő borosüveg ötlete szentségtörés azoknak, akik a bort igazán értik és a jól megszokott, palackozott formában élvezik is. Nem az viszont a környezettudatos gondolkodással megáldott borrajongóknak, akik bizony ? saját bevallásuk szerint ? már alig várták, hogy a zöld dizájnerek előrukkoljanak valami hasonlóval.

Egyáltalán nem véletlen, hogy Nagy-Britanniában egyre többen próbálkoznak könnyen lebomló és újra felhasználható alapanyagokkal: az országban ugyanis rohamosan fogy a hulladéktárolásra felhasználható terület, egész konkrétan annyira, hogy ha minden a most megszokott ütemben halad tovább, 7 év múlva már nem lesz hova pakolniuk a szemetüket.

Persze a hulladéknak a borosüveg csak egy kis részét adja, a Greenbottle mégis abban bízik, a lebomló nyersanyagok megoldást jelenthetnek a problémára.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás