Hír | 2018.11.24.

Champagne és Pezsgővilágbajnokság 2018 Carissia sikerszériája, „Rising Star” különdíj a Kárászteleki Pezsgőpincészetnek

Champagne és Pezsgővilágbajnokság 2018 Carissia sikerszériája, „Rising Star” különdíj a Kárászteleki PezsgőpincészetnekA modern pezsgőgyár

2018.11.22. Az erdélyi Kárászteleki Pezsgőpincészet még soha nem ért el akkora nemzetközi sikert mint a nemrégiben Londonban megrendezett Champagne és Pezsgővilágbajnokságon. Mielőtt felsorakoztatnánk az elért eredményeket, érdemes visszatekinteni a szilágysági pezsgő diadalútjára, amelynek kezdete az ezredforduló környékére tehető, amikor a idősebb Gál Tibor borász elképzelt a kárászteleki „Grand Cru” déli fekvésű domboldalára egy pezsgőpincészetet.

Elitborhír - Gombos Erzsébet

Megérezte, hogy ezen a helyen kedvenc szőlője, a pinot noir és más pezsgőfajták is jól megtalálják majd a helyüket. Halálát követően öt borkedvelő barát fogott össze, hogy a mester által megálmodott tervet életre keltse. A sokat igérő cél érdekében az erdélyi kötődésű magánszemélyekhez társult a Pannonhalmi Főapátság és így alakult ki a magyarországi befektetőcsoport. A minőség iránti elkötelezettség, a szilágysági terroir adottságai, a szakmai munka alázata, az erdélyi pezsgős hagyomány felélesztése és az öt barát vállalkozási kedve jelenik meg a Carissia jelképében, a szívekkel körbezárt csillagban. 2017 tavaszától ezen a fantázianéven jegyzik a különleges és ma már méltán elismert nedűjüket. A tavalyi világbajnokságon a Carissia Blanc de Blanc 2014-es kiadását megkóstolva, a zsűri ezüst éremmel díjazta a tételt. Ugyanez az évjárat a 2018-as megméretettésen is ezüstérmet kapott. A 2015-ös szüretből származó második kiadás viszont a júliusban elnyert aranyérme mellé, az idén kategóriájában ezúttal a csoportelső díjban, a Best in Class minősítésben részesült, ami egy külön minőségi kategóriát jelent a díjazott pezsgők között. Óriási fejlődési potenciáljának elismeréseként, a verseny történetének első Rising Star különdíját, hagyományteremtő trófeáját a Kárászteleki Pezsgőpincészetnek ítélte oda a nemzetközi bíráló bizottság.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás