Hír | 2018.11.24.

Borszalon és a régió kedvencei

Borszalon és a régió kedvenceiLittke Palace Borszalon

2018.11.21. A Pécsi Borozó, az egyetlen vidéki kiadású, de országosan terjesztett gasztronómiai és bormagazin az idén első alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont december 8-án, ahol 40 pincészet és más gasztronómiai kiállítók termékeit kóstolhatják meg az érdeklődők. A Borszalon hiánypótló kezdeményezés, ahol a kulturált borfogyasztás és az ünnepi szezon jegyében 4 ország 15 borvidékének 40 pincészete mutatja be 120 borát az érdeklődő közönségnek.

Elitborhír - Gombos Erzsébet

- Pécsett az elmúlt évtizedben biztosan nem volt ilyen kezdeményezés, ahol nem csupán a régiónk vagy egy-egy borvidék mutatkozik be, hanem határon innen és túl, szinte végigkóstolhatatlan merítést nyújtunk kiváló minőségű borokból – mondta el Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője.

A tavaly átadott Littke Palace, méltó és elegáns belvárosi helyszínt biztosít a rendezvényhez, ahol újdonságként pop-up vinotékával is készülnek a szervezők.

- A borkóstolókon nagyon sokszor tetszik meg egy-egy bor, de ott legtöbbször nem tudjuk megvenni. A Pannon Borbolt most egy rögtönzött vinotéka segítségével valamennyi kóstolható bort elérhetővé teszi, a helyszínen kedvezményesen vásárolhatnak vagy akár rendelhetnek is a borokból, magáncélra, vagy céges ajándékként, és a következő héten mi akár ingyenesen házhoz is szállítjuk a kért mennyiséget – tájékoztatott Filákovity Dusán, a rendezvény kiemelt partnereként közreműködő Pannon Borbolt ügyvezetője.

Az Adventi Borszalonon adják át immár második alkalommal a Pannon Borrégió Top5 étterme, pincészete és szálláshelye díjakat is, amelyekről a Pécsi Borozó olvasói és szerkesztősége döntöttek az ősz folyamán. A régió kedvenceinek kiválasztása már tavaly is nagy népszerűségnek örvendett és a vendégek körében is hamar presztízse lett az elismerésnek.

- Arról mindig nehezebb nyilatkozni, ki a legjobb, de mindenkinek vannak kedvencei, akik lehetnek akár közös kedvenceink is – vélekedik Győrffy Zoltán. – Ez vezérelt bennünket leginkább a díj létrehozásakor. Bízunk benne, hogy a pécsiek szívesen vesznek részt egy ilyen típusú borszalonon, hiszen hagyományt szeretnénk teremteni, minden év adventjének kezdetén felvonultatni az ország, sőt Közép-Európa legjobb borait az itt élőknek és vendégeiknek!

Az első Adventi Borszalonra kedvező elővételes jegyárakat szabtak a rendezők, hiszen mindössze 3000 forintos áron kaphatók a Littke Palace borszaküzletében, a Pécs Info Pontban, valamint online a pannonborbolt.hu oldalon.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás