Hír | 2014.04.09.

Borongolás Ménesre és Rékásra

Borongolás Ménesre és RékásraBorongolás Ménesre és Rékásra
2014.04.09. Bortúra indul Szegedről a Vinvest kiállításra.

A Borongolás alkalmából két borvidékre utazhat el az érdeklődő, majd megismerkedhet a Vinvest borkiállításon a román borpiacon található borokkal. Ménes híres történelmi borvidék Arad-hegyalján,a legendás vörös aszúk,a testes, fűszeres kadarkák és a bársonyos királyleánykák vidéke. Rékás a Bánság legnagyobb bortermő vidéke, ahol népszerű szőlőfajták teremnek, mint az intenzív, buja illatú feketeleányka és a szőlők fekete lovagja, a syrah.

A program:

Péntek ápr.11. Szeged ? Arad ? Ménes

Indulás 14 órakor a Szeged étterem elől. Aradra érkezve a bortúra résztvevői megtekintik a város jellegzetességeit (Minorita templom, Városháza), majd koszorút helyeznek el a Szabadság szobornál. Tovább folytatva az utat  Arad-hegyaljára, a Wine Princess borászati céghez látogatnak, ahol  Balla Géza, híres ménesi borász borkóstolója következik. Előtte a vendékek részt vesznek egy pincelátogatáson, megismerkednek a borászati technológiákkal, majd egy vacsorával összekötött borbemutatás várja őket a helyi jellegzetes borokból. A kóstoló és vacsora után a szállás a közelben lévő Rusco szállodában foglalható el.

Szombat ápr.12. Ménes -  Rékás - Temesvár ?Szeged

Reggeli után a csoport megtekinti a közelben levő máriaradnai kegytemplomot, majd irány Temesrékas, ahol borkóstolás következik a híres Cramele Recas borászati cégnél. A vendégek a borvidék jellegzetes borait kóstolhatják.A borászat Temesvártól 20 km-re található és 900 ha szőlőterülettel rendelkezik. A borkóstoló után ebéd Temesváron a volt Mátyás pincében hagyományos bánsági ételekkel. Ebéd után egy rövid séta Temesváron, majd a Vinvest borászati kiállítás következik, ahol a vendégek végigkóstolják  a kiállított minőségi romániai borfajtákat.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás