Érdekli? | 2018.11.24.

Badacsony, a „Gasztrohegy”

Badacsony, a „Gasztrohegy”Laposáék terasza

2018.11.23. Az elmúlt évtized már jelezte, sőt bizonyította az őszi, téli, tavaszi Badacsony turisztikai vonzerejének erőteljes fejlődését. Sokáig a borturizmus vitte a prímet, de tavaly téltől már „Badacsony nyitva” néven több vendéglátóhely közös programsorozata is népszerűsítette a régió értékeit. A „Gasztrohegy” koncepció megvalósítása pedig az idén indul, 2018 októberétől 2019 áprilisáig.

Elitborhír - Gombos Erzsébet

A programhoz 9 vendéglátóhely csatlakozott 7 tematikus gasztrohétvégét szervezve. Kardos Gábor, aki csapatával együtt kitalálta ezt a programot, úgy véli, attól lesz izgalmas ez a gasztrotúra, hogy hónapról hónapra inspirálni tudják egymást a vendéglátóhelyek a mind jobb és jobb ételek ekészítésében, s ennek a kretivitásnak természetesen elsődleges célja és hozadéka, hogy ősztől tavaszig biztosítsák e gyönyörű helyszín széleskörű vendéglátásának magas színvonalát. Az ínyenc túra lényege, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni a több fogást, hanem akár kilenc helyen kóstólhatnak a vendégek egy-egy különböző étket, miközben észre sem veszik: megérkezhetnek a hegycsúcsra. „Kalandozz gyalog, vagy gaszrobussszal és járd be a hegyet az előételtől a desszertig!” - invitál a vendéglátosok szlogenje. A kilenc hely ugyanazon a hegyre vezető útvonalon található, egymáshoz közel. Aki nem akar bandukolni, az a központban elektromos kisbuszra szállhat, amely félóránként viszi az eszem-iszomra vágyó turistákat. A tematikus programajánló  pedig előre segíti az étel-és italválasztásban az étterembe betérő vendégeket: az étlap áttanulmányozása nélkül, hol, mit érdemes rendelniük az adott helyszínen. A gasztro hétvége tematikája a szezonalitásra és annak épp leginkábbh megfelelő regionális alapanyagokra épül. A facebook Badacsony Nyitva oldalán  minden információ folyamatosn megtalható a Gasztrohegy eseményeiről. A teljesség igénye nélkül előzetest adunk a gasztrohétvégék tematikus kínálatából. November 23-24-25. Halak a hegyen. December 28-29-30. Év végi disznóságok. Január 25-26-27. Nagyvadak a hegyről. Február 22-23-24. Gasztrofarsang. Március 22-23-24. Felszáll a füst. Április 12-13-14. Lávakő hétvége.

A vendégeket a Tölgyes Kúria, a Bonvino Borbár, a Borbarátok Vendéglő, az Istvándy Borműhely,  a Tilia Borvendéglő, a Pláne Badacsony borterasz, St. Orban Étterem, a Laposa Birtok és a Kisfaludy Ház várja.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás