Hír | 2017.04.14.

Apropó Ungerbauer: Borutas körutas

Apropó Ungerbauer: Borutas körutasA bázis
2017.04.14. Az Ungerbauer Családi Borpince számos színvonalas programmal várja a borturistákat.

Dlusztus Imre írása

Ungerbauer Anikó csodaszép birtokon él. A régi Malosik-tanya levegőjében megmártózni olyan, mintha a Huszárik-féle Szindbád-filmet pergetné magában, önmagának az ember. Nos, az idelátogatónak innen indul a túra. Anno a gazda négy fenyőfát ültetett a négy gyermekének – ezek ma 100-120 évesek. A család Pesten élt, nyaranta költöztek a békés bokrosi birtokra. A 150 hektár gyümölcsös egy része a piacra jutott, a másik rész sorsáról a tanyaudvaron lévő, 300 hektoliteres medence állítja, hogy bizony pálinka lett.

Sváb, faragott tornác, 60 centiméteres vályogfalak, búbos kemence, pálinka, házi málnaszörp, kemence az udvaron. Mondjuk még egyszer, innen indul a túra.

Az Ungerbauer család 28 hektáros horgásztavat tart fenn, mely a Kiskunsági Nemzeti Parkkal határos, és a környék „gyöngyszeme". A tó ideális, csendes természetvédelmi környezetben, optimális feltételeket biztosít a horgászoknak. Kárász, süllő, csuka, ponty, amur és keszegfélék foghatók ki. A tó esős időben is jól megközelíthető. A tavon évi több alkalommal történik különböző halfajokból telepítés. A horgásztó partja egyébként sátorozásra alkalmas és ingyenesen igénybe vehető.

Több száz védett állat- és növényfaj található itt a Natura 2000 területek ölelésében. „A falusi turizmus keretein belül falusi vendégasztalt hoztunk létre. Saját tenyésztésű háziállatokból, és általunk termesztett bio zöldségekből kínáljuk az ételeket a vendégeknek.” Az állattenyésztéshez húsz hektár legelő, lucerna- és szántóföld áll rendelkezésre.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás