Hír | 2017.05.17.

A legjobb kadarka Szekszárdon a Nagyapám

A legjobb kadarka Szekszárdon a NagyapámNagyapám
2017.05.17. A Szekszárdi borvidék évente megrendezett versenyén a bíráktól a legmagasabb pontszámot az Eszterbauer Pincészet 2016-os Nagyapám Kadarkája kapta kategóriájában.

Dlusztus Imre írása

Szekszárdon a rend és a szakma tisztelete nagy teljesítményekre sarkallja a borászokat. Rendszeresek a szakmai találkozók, amelyeken akár félszáz mintát is bemutatnak és megvitatnak egymás közt a borászok. Az a kialakult szokás, hogy 4-5 tétel kóstolása után egy idősebb, tapasztaltabb szakember mond véleményt, majd megvitatják az elhangzottakat. Ez a munkamódszer számos szakmai kérdést tisztáz és jó irányba tereli a borok mestereit.

A nagy tekintélyű Év Bortermelői mellett Heimann Zoltán és Eszterbauer János is kulcsszereplő a helyi borászati élet alakításában. Mindketten innovatív emberek, akik komoly hatást gyakorolnak a környezetükre.

Eszterbauerék néhány éve nagyszerű érzékkel jelenítették meg családi életük borközeli élményeit és családuk tagjait a címkéiken. Ez a szellemes-kellemes húzás szerencsére nagyon jó minőséggel párosul, így a példaadó arculati munka jó mintákat adó szakmai tevékenységgel párosul.

Az Eszterbauer-borok mindig finoman arányosak, elegánsan komplexek. Képesek úgy tüzességet mutatni, hogy közben krémesek és nem egyszer édeskés íz érzetűek, vagyis kedvesek, bájosak is.

Hogy most épp a Nagyapám vitte a prímet? Nem meglepetés. Intenzív gyümölcsillat, telt meggyesség, finom tűz jellemzi. Kitölti az ember száját és a lelkét. Igazi kadarka. Aki teheti, spájzoljon be belőle, mert a borászatnál már elfogyott.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás