Hír | 2011.11.28.

A jövő ígérete Bolyki János

A jövő ígérete Bolyki JánosBolyki János
2011.11.28. Az egri borászt felfedezte az üzleti világ is.

Az idén immár nyolcadik alkalommal, ünnepélyes gálaest keretében adták át az Ernst and Young Az év üzletembere díjakat szombaton.

A független bírálóbizottság döntése értelmében 2011-ben  Az év üzletembere Soós Csaba, az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. elnöke, a Példakép Zwack Péter, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának tiszteletbeli elnöke, a Merész újító Matusz Balázs, a Matusz-Vad Zrt. elnök-vezérigazgatója, és a Jövő ígérete Bolyki János, a Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa lett.

Az Ernst and Young 1986-ban Amerikában indította útjára az ?Entrepreneur Of The Year? (EOY) programot, az egyetlen nemzetközi, védjegyoltalommal ellátott üzleti díjat, amely az elismeréshez vezető erőfeszítésekről, kitartásról, hitről, valamint a kimagasló teljesítményt felmutató üzletemberekről szól. 2003 óta Magyarországon is odaítélik a kiemelkedő presztízsű kitüntetést.

Bolyki János így vall a pincészetéről: ?2003-ban elérkezettnek éreztem az időt önmagam megvalósítására. A szőlőtermesztésben nem éreztem igazán nagy kihívást, ezért a borászkodás útjára léptem. Hosszas keresgélés után találtam rá a Losonczi-völgyben lévő kőfejtőre, ahol a kőfalak 30 méter magasba törnek. Itt álmodtam meg a Bolyki Birtok pincerendszerét, ami évről-évre, méterről-méterre gyarapszik. A hely látványa világszerte egyedülálló. Az érlelő és feldolgozó pinceág méretei lenyűgözik a látogatót. A kőzet tulajdonságai kiváló körülményeket biztosítanak ahhoz, hogy magas minőségű borokat állítsunk elő. A tufa tulajdonságai közé tartozik, hogy igen jól alakítható, 10-13 C-fokos állandó hőmérsékletet biztosít és kiváló páratartalomszabályozó-képességekkel rendelkezik. A pince megfelelő klímájának kialakításához nagyban hozzájárul a pince falán 2-3 év alatt kialakult nemespenész.?

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás