Hírek RSS hírfolyam

Nemzetközi borturisztikai konferenciát tartanak Budapesten

2017.04.04. A magyar főváros nyerte el a lehetőséget, hogy megszervezze az IWINETC (International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop) konferenciasorozat tízedik, jubileumi rendezvényét 2018 tavaszán – jelentették be az idei borturisztikai konferencia zárónapján, Cataniában.

Elitborhír – Tarnóczi László

Közleményben tudatta a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy sikeres pályázatának eredményeként a magyar főváros adhat otthont a jövő évi, nagyszabású borturisztikai eseménynek. A 2018-as turisztikai konferencia célja az lesz, hogy bemutassa Magyarország borvidékeit a nemzetközi szakmai közönségnek és hazánkat, mint borturisztikai desztinációt sikerrel népszerűsítse a külföldi és belföldi piacon. A hazai szolgáltatók és termelők számára egyúttal a Magyar Turisztikai Ügynökség támogató közreműködésével a felkészülés éve következik.

Az IWINETC két napos konferenciasorozat, amelyet rendszerint egy egynapos, szakmai tárgyalásokra beosztott workshop követ, ahol a szolgáltatók és az ügynökségek képviselői találkoznak egymással. Mindezek után a konferencia résztvevőinek alkalma nyílik arra, hogy egy több napos tanulmányút során megismerjék az ország borturisztikai kínálatát, bejárva a rendezvénynek otthont adó ország egyes szőlőültetvényeit, kisebb és nagyobb borászatait.

A mintegy 300 szakembert vonzó konferencián évek óta részt vesznek hazai szolgáltatók, az idei eseményen a Premium Incoming és a Wine a'More utazási irodák képviselték hazánkat.

A beutazó turizmusért