Hírek RSS hírfolyam

Napsugaras csodák a Szerémségből

2017.04.22. Péntek este a Dukay-Sagmeister Borászat volt a Napsugaras Borest-sorozat vendége.

Elitborinfo - Dlusztus Imre

Mivel nemrég mutattuk be ezt az ígéretesnél már jóval több pincészetet, az est kiemelkedő tételeire fókuszálok.

Szerémi zöld 2015: friss, könnyed, nagyon jó ivású, pataktiszta, finoman gyümölcsös tétel. 88 pont.

Furmint 2016: finoman karakteres, kicsit mézes, picit virágos, almás-körtés szépség. 89 pont.

Furmint 2015 botrytis: sűrű és könnyed egyszerre. Fehér húsú gyümölcsök és krémesség. 90 pont.

Hárslevelű 2016: nem könnyed méz és hársfavirág, hanem egy nagy tömb szőlőíz. Mármint borszőlőíz. 91 pont.

Kadarka 2015: csodálatos illatában meggy, cseresznye, étcsokoládé és keleti fűszer. Szájban érett alkohol, vibráló savak, kerek tannin, sok piros bogyós gyümölcs és fűszer. 92 pont.

Pinot Noir 2013: a vörös krém. Mindenhol gömbölyű, minden elemében grandiózus, éretten gyümölcsös, szelíd vadállat. 94 pont.

"A magyar borásznak örökké a minőségre kell törekednie" - mondja Sagmeister Ernő. És komolyan gondolja.

Sagmeister Ernő